|
|
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44 Τηλ: 22410-23334/23333 Φαξ: 22410-27443 E–mail: [email protected]“>eypsnrd@gmail.com |
Τηλ Προέδρου 6945416242 Προς: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα 6977425809 Κοιν.: Μέλη της Ένωσης μας (πίνακας ανακοινώσεων)
Αρίθμ. Πρωτ. 12
Ρόδος 17-01-2013
Συνάδελφοι του ΔΣ, σήμερα υπέπεσε στην αντίληψη μας άρθρο της 16-01-2013, στην ηλεκτρονική εφημερίδαΘΕΜΑ.GR, με τίτλο «Ομάδα εργασίας για την ανακούφιση των δανειοληπτών στρατιωτικών». Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στη σύσταση ομάδας εργασίας, που θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων) που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Η συμφωνία έγινε μεταξύ τουυπουργείου Εθνικής Άμυνας και του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).
Την πρωτοβουλία της συνάντησης, όπως συνεχίζει το άρθρο, είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σύμφωνα με το άρθρο, οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων για μείωση της καταβαλλόμενης δόσης από το δανειολήπτη, ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των μηνιαίων καθαρών αποδοχών του, ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου. Επίσης, προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξουν νέα τραπεζικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνεχίζοντας, στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχουν και δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Ζανιά οι οποίοι αναφέρουν αντίστοιχα ότι:
Με αφορμή τα παραπάνω, προτείνουμε να επιδιώξετε κάτι αντίστοιχο και εσείς ως Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για εμάς τους Πυροσβέστες, στόχος που αν επιτευχτεί θα είναι πραγματικό βάλσαμο μέσα στη δύνη των οικονομικών περικοπών και θα είναι η πρώτη κίνηση την τελευταία τριετία, που συνεισφέρει με θετικό πρόσημο στον οικονομικό, οικογενειακό μας προϋπολογισμό
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Χατζηκυριάκος Ιωάννης Κάσσας Παναγιώτης