Βαθμολόγιο κατωτέρων – Θεσμοθέτηση έστω και την ύστατη ώρα!

Επιτροπή Μισθολογίου κατόπιν εορτής συστήνει ο ΥΕΘΑ & χωρίς συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.
21/06/2017
Συμπαράσταση στην πειθαρχική δίωξη του Προέδρου ΣΕΦΕΑΑ
06/07/2017

Βαθμολόγιο κατωτέρων – Θεσμοθέτηση έστω και την ύστατη ώρα!

      titlos poeyps neo

Αρ. Πρωτ.:441

Αθήνα  24/06/2017

                                                   ΠΡΟΣ:  Αν.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                       κ. Τόσκα Νικόλαο

                                                   ΚΟΙΝ: 1. Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Καπέλιο Βασίλειο

  1.                       Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΘΕΜΑ: «Βαθμολόγιο κατωτέρων – Θεσμοθέτηση έστω και την ύστατη ώρα!»

 

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς δεν μας ακούσατε! Τώρα πρέπει κάτι να πείτε στον απλό πυροσβέστη που μάχεται καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη! Και λέμε τώρα, γιατί νομοθετήθηκε ένα μισθολόγιο το οποίο συνδέεται άτυπα με την εν γένει βαθμολογική εξέλιξη, την οποία όμως δεν κατοχυρώσατε για τα κατώτερα στελέχη του Π.Σ.!

Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε με την εφαρμογή του, να υποστούμε λόγω της έλλειψης του βαθμολογίου κυριολεκτική αφαίμαξη στο εισόδημά μας και μεγαλύτερη φτωχοποίηση. Τις συνέπειες αυτές, θα μπορούσαμε σε μεγάλο βαθμό να τις είχαμε αποφύγει, εάν είχατε αποδεχθεί την ρεαλιστική πρότασή μας καθώς και το από 11-11-2016 Πρακτικό της Επιτροπής του Α.Π.Σ. που είχε διαμορφωθεί με σκοπό την πρόταση αναθεώρησης του Βαθμολογίου των κατωτέρων οργάνων του Π.Σ. προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ομοσπονδία, ή δεν έφτασε ποτέ σε εσάς;

Με το νέο μισθολόγιο δημιουργούνται μεγάλες μισθολογικές ανισότητες αφού η φιλοσοφία σχεδίασης αυτού, είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στον τρόπο εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όπου ως γνωστόν υφίσταται βαθμολόγιο σε αντίθεση με το Πυροσβεστικό Σώμα, γεγονός που θα άμβλυνε  και τις επερχόμενες μισθολογικές απώλειες!

Εάν λοιπόν θέλετε να κοιτάζετε στα μάτια τον απλό έλληνα πυροσβέστη, αναγνωρίζοντάς του τον αγώνα του και το γεγονός ότι δεν αποτελεί παιδί ενός κατώτερου θεού, έστω και την ύστατη ώρα, πρίν την εφαρμογή του Ν. 4472/2017, θεσμοθετήστε τώρα βαθμολόγιο κατωτέρων στο Π.Σ. Η βάση του, ζητάμε να είναι όμοια με την βαθμολογική εξέλιξη των κατώτερων στελεχών του Ελληνικού Στρατού, καθώς την θεωρούμε ολοκληρωμένη και δίκαιη!

Ευελπιστούμε πως έστω και τώρα θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα του αιτήματός μας, ως αναγνώριση στον κοινωνικό μας ρόλο και έργο, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου που με τόσες λειτουργικές δυσκολίες αντιμετωπίζουμε διακρινόμενοι για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού όλου του προσωπικού μας!

Πλέον στο θέμα αυτό είναι έκδηλο το αίσθημα της αδικίας όλων μας και οφείλετε έμπρακτα να το αποκαταστήσετε!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                   ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email