Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων Πυροσβεστών: Απαιτείται σύμπνοια και όχι  ναρκοθέτηση της προσπάθειάς μας

Ανάκληση Διαταγής Α.Π.Σ. περί μετακινήσεων στα νησιά – Πίνακες κενών θέσεων και μεταθέσεων για το έτος
13/03/2018
Χορήγηση Δανείων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. 2018
15/03/2018

Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων Πυροσβεστών: Απαιτείται σύμπνοια και όχι  ναρκοθέτηση της προσπάθειάς μας

Αρ.Πρωτ.45

 Αθήνα, 13/03/2018

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                 ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ : « Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων Πυροσβεστών: Απαιτείται σύμπνοια και όχι 

                  ναρκοθέτηση της προσπάθειάς μας ».

Συνάδελφοι,

η προσπάθεια του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για νομοθέτηση Βαθμολογίου χαμολαβάθμων στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι γνωστή σε όλους και σ΄αυτήν εντάσσεται η πρόσφατη Αίτηση Ακύρωσης παράλειψης της Διοίκησης, η οποία προφανώς σκοπίμως δεν προβαίνει στην εφαρμογή της παραγράφου 18 του άρθρου 69 του Ν.4249/2014, αρνούμενη έτσι να ικανοποιήσει το αυτονόητο αίτημά μας.

Η πρότασή μας γνωστή προς πάσα κατεύθυνση προβλέπει την βαθμολογική εξέλιξη όλων των βαθμίδων από το βαθμό του Πυροσβέστη έως και του Πυρονόμου και αναλύει τον τρόπο εξέλιξης με συγκεκριμένη αναφορά και για την μεταβατική περίοδο μέχρι και την έναρξη ισχύος του.

Με λύπη διαπιστώνουμε, την ύπαρξη κειμένου στο διαδίκτυο με το οποίο επιχειρείται η σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε μια χρονική στιγμή, που η Ομοσπονδία μαχόμενη με τους γνωστούς – άγνωστους πολέμιους θεσμοθέτησης του Βαθμολογίου, δίνει τον αγώνα της εξαντλώντας κάθε μέσο και τρόπο.

Για να το κατανοήσουν ορισμένοι που κατά τα γραφόμενά τους έχουν ακόμα τις απορίες τους, ο αγώνας της Ομοσπονδίας δίδεται για όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι 2.027 Αρχιπυροσβέστες Μη Παραγωγικής Σχολής που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα του συνδικαλιστικου μας κινήματος εκπροσωπούν το σύνολο και όχι μερίδα των Ελλήνων Πυροσβεστων και η περί του  αντιθέτου αιτιάσεις και αξιολογήσεις, όχι μόνο δεν απηχούν την πραγματικότητα αλλά αγγίζουν και τα όρια της ημιμάθειας. Η ανάλυση, με την οποία επιχειρούν να πείσουν για δήθεν διακριτική μεταχείριση κάποιας κατηγορίας, δεν πείθουν κανέναν. Η μοίρα που επικαλούνται, τελικά μας φέρνει 2 χρόνια μετά να αγνωνιζόμαστε για το δίκαιο του αίτηματός μας για το οποίο όλοι θα έπρεπε να συντάσσονται απέναντι στην προκλητική αδιαφορία της πολιτείας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Νομική Υπηρεσία του Α.Π.Σ. επεξεργάζεται και βρίσκεται σε τελικό στάδιο, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την θεσμοθέτηση του βαθμού του Υπαρχιπυροσβέστη που επιφέρει ίση μεταχείριση μεταξύ των συναδέλφων στα Σώματα Ασφαλείας και επί της ουσίας επιφέρει μία μικρή αλλά σημαντική ανάσα αφού αλλάζει τα μισθολογικά μας κλιμάκια και θεωρούμε ότι είναι ο προάγγελος του Βαθμολογίου.

Είμαστε εδώ πιστοί στον αγώνα αυτόν και απέναντι σε κάθε διαστρέβλωση της πραγματικότητας από όπου και εάν αυτή προέρχεται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email