Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας
30/08/2014
Υποβολή παραίτησης Εκπροσώπων στο ΤΕΑΠΑΣΑ.
04/09/2014

Τραυματισμοί Πυροσβεστών. Δελτίο Τύπου.

 

Αρ.Πρωτ.218                                                                          Αθήνα, 01/09/2014

 

           

      ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                          ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                  

 

Τις προηγούμενες ημέρες συνέβησαν δύο σημαντικά περιστατικά που αφορούσαν τραυματισμούς Πυροσβεστών.  Το πρώτο συνέβηκε στην περιοχή Δενδροχωρίου Καστοριάς και το δεύτερο στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Ιδιαίτερα για το δεύτερο περιστατικό, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο Συνάδελφοι, χρειάστηκε να διακομισθεί ο ένας εξ’ αυτών , λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών .

Το Προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ από την πρώτη στιγμή που συνέβησαν τα παραπάνω τραγικά περιστατικά βρέθηκε στο πλευρό  των  Συναδέλφων και των οικογενειών τους, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των τραυματισθέντων συναδέλφων και θα συνεχίσει προς την κατεύθυνση  αυτή ώστε να τύχουν της πληρέστερης φροντίδας και μέριμνας, από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και για οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί σε αυτούς και στις οικογένειες τους.

Η Ομοσπονδία μας έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη την επικινδυνότητα, την ιδιαιτερότητα, τη φύση και τις συνθήκες εργασίας του επαγγέλματός μας πιέζοντας με κάθε μορφή αγώνα την εκάστοτε Κυβέρνηση για τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν και να ισχύουν σε ένα ευνομούμενο Κράτος. Δηλαδή την πραγματική αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό αλλά και την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Πυροσβεστών. 

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                  ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email