Το τελευταίο αντίο στον συνάδελφο Πυρονόμο Σάββαρη Σάββα. Δελτίο Τύπου.

Επίσκεψη στην Π.Υ. Μυκόνου.
27/09/2018
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την Επικίνδυνη και Ανθυγιεινή Εργασία στο   Υπουργείο  Οικονομικών
04/10/2018

Το τελευταίο αντίο στον συνάδελφο Πυρονόμο Σάββαρη Σάββα. Δελτίο Τύπου.

                                             

            Αθήνα,  29-9.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένας ακόμα συνάδελφος μας από την πυροσβεστική οικογένεια προστέθηκε στο Πάνθεον των Ηρώων του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε όλους θα λείψει το ζεστό του βλέμμα, το χαμόγελο και η αγνή καρδιά του, που αγκάλιαζε τους φίλους, τους συναδέλφους, την οικογένεια του.

Ο Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, την ώρα του καθήκοντος.  Ο Σάββας είχε καταγωγή από το ιστορικό χωριό στους πρόποδες του Μπέλες, τα Κάτω Πορόια και έμενε στον Λευκώνα Σερρών.

Υπηρετούσε στο Π.Κ. Σιδηροκάστρου, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Αγαπητός στην τοπική κοινωνία, άριστος οικογενειάρχης, υποδειγματικός συνάδελφος. Η θλίψη μας αβάσταχτη και τη μοιραζόμαστε με την οικογένεια του προς την οποία απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο θάνατος ακόμη ενός συναδέλφου εν ώρα εργασίας, αποκαλύπτει το μείζον θέμα της ασφάλειας του προσωπικού στα συμβάντα και τις μεγάλες ελλείψεις σε ατομικά μέσα πυροπροστασίας. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των ακριβών αιτίων του τραγικού συμβάντος, την απόδοση ευθυνών εφόσον προκύψουν και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πολιτείας στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Η τραγική απώλεια του συναδέλφου μας, επαναφέρει στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα για την αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Καλούμε την Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο και άμεσα να ικανοποιήσει και να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα μας σαν ελάχιστο δείγμα έμπρακτης τιμής στους νεκρούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email