Συντάξεις χηρείας: Η αποκατάσταση της μέγιστης αναλγησίας!

Αρ. Πρωτ.:  69                                                 Αθήνα, 16.05.2019 

                                                                               ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ. 

 ΘΕΜΑ: «Συντάξεις χηρείας: Η αποκατάσταση της μέγιστης αναλγησίας!»

      Ψηφίστηκε τελικά την 15η Μαϊου 2019 η αλλαγή του περιβόητου άρθρου 12 του Ν.4387/2016, που αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την αδικία που επέβαλε στις συντάξεις χηρείας και έρχεται μετά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του συλλόγου «ΑΞΙΑ», που ως γνωστό, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε εμπράκτως με όλες μας τις δυνάμεις.

     Αποτελεί την δικαίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της παραδειγματικής προσήλωσης και αγωνιστικότητας των μελών του συλλόγου, που με τόσο κόπο προσπάθησαν και κατάφεραν να ανατρέψουν, ένα απάνθρωπης σύλληψης νομοθέτημα, εμπνευσμένο από κάποιους επίδοξους σωτήρες του ασφαλιστικού συστήματος, που μέσα από αυτή τη ρύθμιση και τόσες βεβαίως άλλες του Νόμου Κατρούγκαλου, διέβλεψαν την σωτηρία του!

      Με την ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου αποκαθίστανται αυτονόητα  βασικά ζητήματα, όπως της επαναφοράς του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του εκλιπόντος, της κατάργησης των ηλικιακών ορίων ως κίνητρο για την χορήγηση της σύνταξης, της επαναφοράς της χρονικής διάρκειας του γάμου των δικαιούχων της σύνταξης στα τρία (3) χρόνια, της χορήγησης της σύνταξης στα τέκνα μέχρι 24 ετών.

    Πέρασαν τρία (3) ολόκληρα χρόνια συνεχών αγώνων για την κατάργηση της κατάφωρης αυτής αδικίας, για να λυθεί εν τέλει ένα ζήτημα, που προκάλεσε τόση κοινωνική κατακραυγή!

    Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή, αναγνώρισε το μεγάλο αυτό οικονομικής σημασίας αλλά και ηθικής αξίας ζήτημα, τίμησε με κάθε τρόπο τον παραδειγματικό αγώνα του συλλόγου «ΑΞΙΑ», στηρίζοντας τον αγώνα μέχρι την τελική του δικαίωση!

    Αισθανόμαστε πραγματικά ευτυχείς που στηρίξαμε τον τεράστιο αυτόν αγώνα του συλλόγου, αγώνα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας!

    Αποτελεί παράδειγμα για μίμηση και σημείο αναφοράς πλέον για εμάς!                   

              Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email