Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Δελτίο Τύπου. Συμπαράσταση στους συναδέλφους Αστυνομικούς.
13/11/2017
Επιστολή στον Πρωθυπουργό για πλεόνασμα – αναδρομικά – αποφάσεις του ΣτΕ
14/11/2017

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αρ.Πρωτ. 555                                                                                            

 Αθήνα, 13/11/2017

 

                                                                                   ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                                         μέλη της ΠΟΕΥΠΣ

 

 

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

 

Πραγματοποιήθηκε στις 10/11/2017 συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και τον κ. Αρχηγό του Π.Σ., Αντιστράτηγο, κ. Βασίλειο Καπέλιο προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις στα μεγάλα θέματα που μας αφορούν.

Ο αρμόδιος Αν.Υπουργός μας ανέφερε αρχικά ότι υλοποιήθηκε μέρος των θεμάτων του Υπομνήματος που του είχαμε καταθέσει τον Ιούλιο του 2017 όπως:

 • Ενεργοποίηση του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας, που σκοπό έχει στην παροχή

ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και στις οικογένειες αυτών.

 • Νομοθέτηση του δικαιώματος πρόσληψης στο Υπουργείο μελών οικογένειας πυροσβεστικού υπαλλήλου, ο οποίος θανατώθηκε ή κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Μας ενημέρωσε επίσης ότι προχωράνε τροπολογίες και Π.Δ. για τα κάτωθι:

 • Τον διαχωρισμό επιχειρησιακού και διοικητικού τομέα, όπου σύντομα θα ανακοινωθεί και θα αφορά 130 θέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπορούν να υπαχθούν στον διοικητικό τομέα, αίτημα που επί σειρά ετών τίθεται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο
 • Προχωρά και βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, η μεταστέγαση των Ιατρείων του Π.Σ. στο 251 Γ.Ν.Α.
 • Ετοιμάζεται τροπολογία για τα Συνεργεία Επισκευής Οχημάτων (Σ.Ε.Ο.), η οποία θα δώσει το δικαίωμα για δημιουργία παραρτημάτων και σε άλλους Νομούς της χώρας. Βρίσκεται επίσης σε τελικό στάδιο η μεταστέγαση του Σ.Ε.Ο. Αθηνών, ώστε να επαλειφθούν τα όποια προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία του.
 • Θα υπάρξει επέκταση στο δικαίωμα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία από 57 στα 60 χρόνια, δικαίωμα που θα δοθεί και στους υπαλλήλους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.
 • Είναι έτοιμο Π.Δ. για Σχολή Οδηγών που θα λειτουργήσει στην Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με το οποίο άπαντες οι νέοι Πυροσβέστες θα εκπαιδευτούν και θα λάβουν δίπλωμα οδήγησης.

Επίσης μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις επί των παρακάτω θεμάτων:

 • Για το νέο τροποποιημένο Π.Δ. 305/1992 μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στον Γ.Γ.Π.Π. και ότι έχει λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις μας για ύπαρξη μεταβατικής περιόδου, ενώ για την τελική μορφή θα υπάρξει ενημέρωση σε άμεσο χρονικό διάστημα.
 • Θα δημιουργηθούν παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Πυροσβεστών στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Νέας Μάκρης και ότι το όλο εγχείρημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
 • Βρίσκονται σε αρχικό στάδιο αλλά προχωρούν οι διαδικασίες για αναμόρφωση του Κανονισμού Μεταθέσεων (ΠΔ 170/1196) με στόχο την διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου. Για το θέμα αυτό θα ενημερωθούμε άμεσα.
 • Προχωρούν οι διαδικασίες επίσης για εκσυγχρονισμό – εκδημοκρατισμό του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Π.Δ 210/1992) του προσωπικού του Π.Σ.
 • Για το Βαθμολόγιο, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη κάτι νεότερο, έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα του αιτήματος και θα προσπαθήσει μέχρι τέλους του έτους να μας δώσει την τελική μορφή που θα πάρει.
 • Για τις μετακινήσεις του προσωπικού μας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος μέσα από την συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ανέφερε ότι για το ζήτημα αυτό θα κατατεθούν και εναλλακτικές προτάσεις ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.
 • Για την μεταβατική περίοδο των τριών (3) ετών στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να εξαλειφθούν τα αναδρομικά, μας ενημέρωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από το οικονομικό του επιτελείο και θα είναι έτοιμος να μας απαντήσει την επόμενη εβδομάδα.

 

Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι στην νέα συνάντηση που θα έχουμε λίαν συντόμως  θα αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα και το σημείο που βρίσκεται η πορεία επίλυσης  των αιτημάτων μας.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                       ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email