Εξώδικο για την μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης
30/07/2012
Διαβάστε για την κατάσταση των Ταμείων μας
30/07/2012

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με βουλευτές της Ν.Δ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Tα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας είχαν χθες (26/07/2012) στο Κοινοβούλιο συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες και προερχόμενους από το χώρο της ΕΛ.ΑΣ. βουλευτές κ.κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ Ηλία, ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ Δημήτριο, ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ Αθανάσιο.

     Προηγήθηκε προς τούτο σχετική πρόσκληση από τους κ.κ. Βουλευτές, γεγονός που καταδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον τους για τα δρώμενα στους χώρους των Σωμάτων Ασφαλείας και για τους εργαζομένους σε αυτά. Οι εκπρόσωποι των Προεδρείων μεταφέροντας στους κ.κ. Βουλευτές τις συγχαρητήριες ευχές όλων των ενστόλων, χαιρέτησαν το ελπιδοφόρο της εκλογής των, που αναμφίβολα ανυψώνει το ηθικό και γεννά νέες προσδοκίες σε όλους μας.

  Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι οι ένστολοι έχουν πλέον από αυτούς αυξημένες απαιτήσεις για την στήριξη και προώθηση μια σειράς εκκρεμών θεσμικών – εργασιακών και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τα Σώματα Ασφαλείας και ταλανίζουν τους εργαζομένους σε αυτά, ειδικότερα ως τα ζητήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο ψήφισμα της τελευταίας μας κινητοποίησης (28/02/2012):

SΤOP στις περικοπές. Δεν αντέχουμε άλλο

→ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
→ Προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας.
→ Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας.
→ Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
→ Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των Σχολών μας.
→ Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών.
→ Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
→ Αξιοπρεπείς συντάξεις.
→ Εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.

  Κατά τη συζήτηση τέθηκαν οι βάσεις για μια συνεχή επαφή και επικοινωνία για τον τρόπο προώθησης προς επίλυση ζητημάτων, αλλά και για τη διασφάλιση θεσμών και κατακτήσεων που με αγώνες έχουν κερδηθεί.

  Από πλευράς των κ.κ. Βουλευτών υπήρξε δέσμευση όχι μόνο για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά και για άμεσο κοινοβουλευτικό έλεγχο και προώθηση όλων των εκκρεμοτήτων που τέθηκαν από μέρους μας.

 

Print Friendly, PDF & Email