Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα

Απάντηση Α.Π.Σ. σε έγγραφό μας για έλεγχο στις  αναπνευστικές συσκευές.
11/05/2018
Παράταση χρόνου χορήγησης κανονικών αδειών έτους 2017.
22/05/2018

Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα

Αρ.Πρωτ.111

Αθήνα, 18/05/2018

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα».

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 17/05/2018 συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα προκειμένου να μας ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στα μεγάλα θέματα που μας αφορούν.

Ο αρμόδιος Αν. Υπουργός μας ανέφερε αρχικά, ότι υλοποιήθηκε μέρος των θεμάτων του Υπομνήματος που του είχαμε καταθέσει κατά την προηγούμενη συνάντησή μας όπως:

 • Νομοθετήθηκε το δικαίωμα πρόσληψης στο Υπουργείο μέλους οικογένειας πυροσβεστικού υπαλλήλου ο οποίος έχασε τη ζωή του ή κρίθηκε ανίκανος για εργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
 • Νομοθετήθηκε το δικαίωμα παραμονής στην ενεργό Υπηρεσία, εάν το επιθυμεί ο συνάδελφος.
 • Νομοθετήθηκε ο θεσμός του Συνηγόρου του Πυροσβέστη.
 • Νομοθετήθηκε η μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Τριετούς Υποχρέωσης.

 

Μας ενημέρωσε επίσης ότι είναι έτοιμες οι τροπολογίες και είναι θέμα χρόνου να δημοσιευθούν, αφού τις έχει υπογράψει και έχουν πάρει τον δρόμο τους  τα κάτωθι:

 

 • Η τροπολογία για τον διαχωρισμό επιχειρησιακού και διοικητικού τομέα.
 • Η τροπολογία για την μεταστέγαση των Ιατρείων του Π.Σ. στο 251 Γ.Ν.Α.
 • Η τροπολογία για Σχολή Οδηγών στην Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα.

 

Επίσης μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις επί των παρακάτω θεμάτων:

 

 • Για το Βαθμολόγιο μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να τελειώσει επιτέλους αυτό το ζήτημα που αφορά και ταλανίζει το προσωπικό μας, δεσμευόμενος ότι θα το επανεκκινήσει  «έστω και τώρα», δίνοντας σαφείς εντολές προς την φυσική μας ηγεσία για την υλοποίησή του.
 • Όσον αφορά τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών αφού του παραθέσαμε εκτενώς και λεπτομερώς όλα τα στοιχεία αυτά που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της προκήρυξης σχολής, αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος και μας διαβεβαίωσε ότι θα έρθει σε συνάντηση με τον κ. Αρχηγό και θα μας ενημερώσει άμεσα.
 • Για την έκδοση Π.Δ. για την Υγεία και την Ασφάλεια ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο Υπουργείο και θα το προχωρήσει άμεσα.
 • Για τις παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Πυροσβεστών στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Νέας Μάκρης, δυστυχώς δεν ήταν εφικτή για φέτος η υλοποίησή του και μας ενημέρωσε πως θα έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ώστε να δοθούν διπλάσιες θέσεις για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ.
 • Για την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του Π.Δ. 170/1996 (Κανονισμός Μεταθέσεων) και με την ένταξη και μονιμοποίηση των Πυροσβεστών τριετούς Υποχρέωσης, μας ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο τηρουμένης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και νομιμότητας και ζήτησε και την δικιά μας βοήθεια για την εξεύρεση δικαιότερης και αποτελεσματικότερης λύσης στο θέμα αυτό.
 • Για την έκδοση του Π.Δ. για τα οδοιπορικά έξοδα ότι υπήρξε πρόβλημα με το Γ.Λ.Κ., μας ενημέρωσε ότι θα το επανεξετάσουμε και θα δρομολογηθεί εκ νέου.
 • Για την καταβολή των εκπαιδευτικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν από τον Ιανουάριο του 2017 μας επισήμανε ότι υπάρχει όντως καθυστέρηση και πιστεύει ότι σε 1 με 2 μήνες θα καταβληθούν.
 • Για την έκδοση νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων, ότι προχωράει άμεσα και σύντομα θα είναι γεγονός.
 • Για την δυνατότητα καταβολής του ήμισυ του εφάπαξ προαιρετικά σε όσους το επιθυμούν μας ενημέρωσε, ότι την άλλη εβδομάδα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ώστε να υλοποιηθεί.

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                       ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email