Τραυματισμός Πυροσβέστη μετά από επίθεση που δέχτηκε στην Κρήτη.
24/04/2013
ΕΥΠΣ Δυτ. Ελλάδας: Αποτελέσματα Ενημ. Εσπερίδας για το Ασφαλιστικό.
26/04/2013

Συνάντηση ΠΟΕΥΠΣ με Ομοσπονδία από Μεγ. Βρετανία

titlos poeyps

                                                                                     Αθήνα 25/04/2013

                                                                         ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις –

                                                                                     Μέλη ΠΟΕΥΠΣ

                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων της Ομοσπονδίας μας και της ΕΑΠΣ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας  των Πυροσβεστών της Μεγάλης Βρετανίας (fire Brigade Union), με επικεφαλής τον  Γενικό Γραμματέα Matt Wrack. Παρέστησαν επίσης  ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Dave Green και η επικεφαλής της Εκτελεστικής  Επιτροπής Charon Riley. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία  Πυροσβεστών της Μεγάλης Βρετανίας (fire Brigade Union), εκπροσωπεί περίπου 42.000 Πυροσβέστες στη Μεγάλη Βρετανία.

Η κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Παρουσιάστηκαν τόσο από την πλευρά των συνδικαλιστών  Πυροσβεστών της Μεγάλης Βρετανίας όσο και από την πλευρά της ΠΟΕΥΠΣ και της ΕΑΠΣ το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις δύο χώρες, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν, ιδιαίτερα στη Χώρα μας μετά την εφαρμογή του μνημονίου τα τελευταία χρόνια, τόσο στα ασφαλιστικά όσο και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

          Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι  Βρετανοί Πυροσβέστες έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες  Πυροσβέστες, εξαιτίας της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και εξέφρασαν την πλήρη συμπαράστασή τους. Ταυτόχρονα εξέφρασαν και την ανησυχία τους θεωρώντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας αποτελεί πρόβα γενικότερης φτωχοποίησης των ευρωπαίων εργαζομένων.

Αναλύθηκε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, το πλαίσιο δράσης των συνδικάτων στις δύο χώρες, αλλά και η κοινή επιθυμία ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε μέσα από αυτή τη συνάντηση να συνεχιστεί σε ένα πλαίσιο στενότερης συνεργασίας με τα σωματεία των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης  κοινού πλαισίου δράσης για διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα εργασιακά μας προβλήματα.

Στην συνέχεια η τριμελής αντιπροσωπεία από τη Μεγάλη Βρετανία συνοδευόμενη από το  Προεδρείο της Ομοσπονδίας επισκέφτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. (ΣΕΚΥΠΣ) όπου και τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την επιχειρησιακή δραστηριότητά του, συζήτησαν με τους συναδέλφους του Κέντρου Επιχειρήσεων και αναλύθηκε επακριβώς το έργο του. Παράλληλα παρακολούθησαν ζωντανά εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης στο Χαλάνδρι . Κατόπιν η αντιπροσωπεία μετέβη  στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην οδό Μουρούζη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συναδέλφους πυροσβέστες  της βάρδιας, να δεί τα οχήματα και τις εγκαταστάσεις του Σταθμού, ενώ είχε και  μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο.

           Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, αποτέλεσε μέρος μιας ευρύτερης αντιπροσωπείας αποτελούμενης από ομάδα βουλευτών, συνδικαλιστών και δημοσιογράφων από τη Μεγάλη Βρετανία, στην προσπάθειά τους να συμπαρασταθούν στο δοκιμαζόμενο από την κρίση Ελληνικό λαό.

 

                                                       Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                              ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ2013-04-23 10.57.13

2013-04-23 14.42.50

tn1

tn2

Print Friendly, PDF & Email