Συνάντηση Ομοσπονδιών με πολιτικά κόμματα για τις αλχημείες του μισθολογίουΣυνάντηση Ομοσπονδιών με πολιτικά κόμματα για τις αλχημείες του μισθολογίου

Παραδεχτείτε την αποτυχία σας στο νέο μισθολόγιο & μπείτε σε ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους
18/12/2017
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ  18-12-2017
21/12/2017

Συνάντηση Ομοσπονδιών με πολιτικά κόμματα για τις αλχημείες του μισθολογίουΣυνάντηση Ομοσπονδιών με πολιτικά κόμματα για τις αλχημείες του μισθολογίου

omospondies logo
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 600/13/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις των προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, σήμερα πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων συναντήσεις διαδοχικά με τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ προκειμένου να θέσουμε υπόψη τους τις μονομερείς ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που για μια ακόμα φορά διαχωρίζει τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας από τους στρατιωτικούς, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία για τη χορήγηση των μισθολογικών ωριμάνσεων για το 2017.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημερώθηκε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Τραγάκης, Κων/νος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και στο ΚΚΕ ο κ. Χρήστος Κατσιώτης.

foto ND 19-12-2017

Image-1

Image-22

Σε όλους τους συνομιλητές μας εξηγήσαμε τη διαφορετική μεταχείριση και εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου και μάλιστα με μη σύννομο τρόπο με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτηματικά για την ακολουθητέα τακτική αφενός, αφετέρου δε για τη διάθεση του συγκεκριμένου κονδυλίου εκτός προϋπολογισμού και απ’ ότι φαίνεται με τη σιωπηρή ανοχή του Υπουργείου Οικονομικών.

Για τη νέα αυτή εξέλιξη εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας και τονίσαμε ότι απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς πειστικές απαντήσεις και κυρίως να υιοθετήσουν το αίτημά μας για απόσυρση του μισθολογίου και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με στόχο τη σύνταξη ενός δίκαιου και βιώσιμου νόμου που θα λαμβάνει υπόψη του και τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με ισότιμη και όχι επιλεκτική μεταχείριση του συνόλων των ενστόλων.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων συμμερίστηκαν το δίκαιο του αιτήματός μας δηλώνοντας από την πλευρά τους ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης και θα ζητήσουν από τους αρμόδιους Υπουργούς να πάψουν να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αντιμετωπίζοντας όσους αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές και όχι κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα.

Οι Πρόεδροι 

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων
Print Friendly, PDF & Email