Συνάντηση με τους Υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο – Τόσκα

Ψήφιση πολυνομοσχεδίου – Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο.
17/10/2015
Ορθή έννοια της ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό)- ορθή έννοια απομάκρυνσης
21/10/2015

Συνάντηση με τους Υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο – Τόσκα

          titlospoeypsneo-1024x270

 

                                                       Αθήνα 19-10-2015

 

                                                       ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                     ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ:    « Συνάντηση με τους Υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο – Τόσκα »

 

Συνάδελφοι

    Στα πλαίσια της πολύπλευρης δράσης μας για την διάσωση του επικουρικού μας πυροσβεστικού ταμείου, σήμερα το πρωί,   συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο, τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  κ. Ν.Τόσκα, παρουσία των Βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ε. Αυλωνίτου και Π. Κωσταντινέα.

    Στην συνάντηση εκφράσαμε στους κ.κ. Υπουργούς τη δυσαρέσκειά μας γιατί  με την ψήφιση του τελευταίου εφαρμοστικού  νόμου έκλεισε η δυνατότητα που έδιναν προγενέστερες ρυθμίσεις για την μετατροπή του επικουρικού μας ταμείου σε επαγγελματικό.

    Ιδιαίτερα επισημάναμε ότι ασκήσαμε εγκαίρως και εμπροθέσμως  τη δυνατότητα που μας έδινε ο Νόμος, προκειμένου να σώσουμε το επικουρικό μας ταμείο, και ολοκληρώσαμε όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να μετατραπεί σε επαγγελματικό.

    Ο Υπουργός Εργασίας, μας δήλωσε ότι στην περίπτωσή μας είναι ξεκάθαρο ότι εμπροθέσμως είχαμε κινηθεί και ότι αναγνωρίζοντας το δίκιο μας, θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μετατροπής του πυροσβεστικού επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.

    Στην εισήγησή του ο κ. Κατρούγκαλος  τόνισε ότι  σκοπός της Κυβέρνησης είναι η ενοποίηση όλων των Ταμείων και η θεσμοθέτηση ενιαίων κανόνων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. 

     Το πιο ανησυχητικό όμως ήταν η δήλωση του Υπουργού  ότι σε περίπτωση μη ενοποίησης των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και μετατροπής τους σε επαγγελματικά ταμεία,  το δημόσιο ως  εργοδότης δεν θα  συνεισφέρει το προβλεπόμενο 3% (εργοδοτική εισφορά).

     Από την συνολική συζήτηση σαφώς και δεν προέκυψε σιγουριά και ασφάλεια για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό μας μέλλον.

     Σε κάθε περίπτωση, από κοινού ΕΑΠΣ-ΠΟΕΥΠΣ, προχωρούμε κανονικά   στις παράλληλες δράσεις μας, (δικαστικές προσφυγές – επαφές-κινητοποιήσεις). 

    Ειδικότερα για την τύχη του επικουρικού μας ταμείου, ορίστηκε σήμερα το απόγευμα νέο ραντεβού με τα Προεδρεία ΠΟΕΥΠΣ –  ΕΑΠΣ, με τον κ. Κατρούγκαλο την επόμενη εβδομάδα (26/10).

 Συνάδελφοι

      Δυστυχώς ο κατήφορος στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δεν έχει τέλος. Το  τελευταίο πόρισμα για το ασφαλιστικό δεν ξέρουμε αν έχει σοφία, σίγουρα όμως δεν έχει κοινωνική ευαισθησία και πίστη στο Κράτος Πρόνοιας.

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 

  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ                          Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ

 

Δημήτρης Σταθόπουλος                               Γιάννης Σταμούλης

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email