Γενική – Μερική Επιφυλακή, Αυξημένη Ετοιμότητα προσωπικού: Η κακή εφαρμογή του μέτρου και οι αναγκαίες διορθώσεις του.
12/09/2019
Συνάντηση με τον Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο.
30/09/2019

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Αρ.Πρωτ.120​​​​​​​​

Αθήνα,26.09.2019

​​​​

​​​​​​​​ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

​​​​​​​​​ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  

   

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας»

    Πραγματοποιήθηκε στις 25.09.2019, συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, προκειμένου να τον ενημερώσουμε εκτενώς για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, καταθέτοντας αναλυτικό Υπόμνημα με τις προτεραιότητες που έχουμε ως Ομοσπονδία και που αφορούν την καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού.

    Από την πλευρά του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυσή τους, εμμένοντας ιδιαίτερα στην έλλειψη Βαθμολογίου στο Π.Σ. και στην αναγκαιότητα τηςθεσμοθέτησής του, στην αναμόρφωση του Κανονισμού Μεταθέσεων, στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, την προσπάθεια για επικαιροποίησηκαι αποσαφήνιση βασικών λεπτομερειών του μέτρου της Γενικής Επιφυλακής, ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολές και οι δυσλειτουργίες που καταρρακώνουν το προσωπικό, καθώς και στην ενίσχυση του Π.Σ. με προσωπικό.

    Ακολούθως, μας γνωστοποίησε τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη δομή της Γενικής Γραμματείας, όσο και στο νέο ρόλο και αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος σε αυτήν.

   Επιπλέον αναφέρθηκε στην δημιουργία  φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπου μέσω του προγράμματος ετών 2021-2027 και με δεδομένη  την έκδοση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που αφορά την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαβούλευσης, παρακολούθησης όπως επίσης και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με δυνατότητα απορρόφησης ποσού 4,2 δις ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί στους υπαγόμενους σε αυτή φορείς.

   Μέσα από αυτή την διαδικασία θα δοθεί πλέον ηδυνατότητα και στο Π.Σ. να εκσυγχρονίσει τις δομές του σε κάθε επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος και ισχυρός οργανισμός.

   Σχεδιάζεται επίσης και η δημιουργία ενός επιχειρησιακούταμείου αντιμετώπισης κινδύνων, ώστε με αμεσότητα και πλήρη διαφάνεια, να εξαλειφθεί η χρονοβόρα και αναχρονιστική διαδικασία εγκρίσεως των προϋπολογισμώνκάθε υπηρεσίας.

   Τέλος, αναγνώρισε την προσφορά μας στην κοινωνία και ευχαρίστησε όλους του Πυροσβέστες για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν  την φετινή αντιπυρική περίοδο, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

  Μας διαβεβαίωσε για την αγαστή συνεργασία μας, με νέες συναντήσεις για την άμεση δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα του κλάδου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​​​​        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ​​​                          ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email