Ενημέρωση σχετικά με την δήλωση περιουσιακών στοιχείων.
18/06/2015
H ανυπολόγιστη αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής
22/06/2015

Συνάντηση με τον κ. Ρωμανιά για το ασφαλιστικό.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 600/13/7

 

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

          Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη  ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο ΡΩΜΑΝΙΑ συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΕΥΠΣ, της ΕΑΠΣ και της ΠΕΑΛΣ προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος και ειδικότερα για την μη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και των δυσλειτουργιών που έχουν προκληθεί από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις τους πριν και μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

          Όπως μας διαβεβαίωσαν προφορικά, αλλά και γραπτώς με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

    «Η Κυβέρνηση

    1.  Θα δώσει νέα προθεσμία μέχρι 31-10-2015 για την εφαρμογή του άρθρου 220 του Νόμου 4281/2014 για τα ασφαλιστικά ταμεία τους και ότι θα συνεχίσει σε αυτό το χρονικό διάστημα τον διάλογο με τις Ομοσπονδίες των ενστόλων, ώστε να προωθηθεί η κατάργηση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης.

    2.  Θα προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του δείκτη βιωσιμότητας στις εφάπαξ παροχές τους, η οποία, εάν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε σε μειώσεις τους από 30% έως 80%».

 

          Κατόπιν τούτων, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή απόφαση που θα αμφισβητούσε τις ρητές αυτές δεσμεύσεις, θα εκληφθεί από την πλευρά μας ως εμπαιγμός και aφερεγγυότητα έναντι του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email