ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/11/2017
Συνάντηση Ομοσπονδιών με το ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό.
25/11/2017

Συνάντηση με το Π.Α.ΜΕ.

 

Αρ.Πρωτ. 560

Αθήνα, 17/11/2017

 

                                                                                     ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                    ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ: « Συνάντηση με το Π.Α.ΜΕ.».

 

     Πραγματοποιήθηκε στις 14.11.2017 κοινή συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. την Ε.Α.Π.Σ. και την Π.Ο.Π.Υ.Σ.Y.Π όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα με όλες τις εργασιακές σχέσεις.

  • Αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό – μέσα, υποδομές, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συναδέλφου και τον τραυματισμό αρκετών.
  • Τα εξουθενωτικά ωράρια, οι ανεξέλεγκτες επιφυλακές, οι απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, μόνιμοι, πενταετούς, τριετούς υποχρέωσης, συμβασιούχοι που δεν μονιμοποιούνται.
  • Τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και των οδικών αξόνων καθώς επίσης και η εμπορευματοποίηση της πυροπροστασίας των αεροδρομίων και των οδικών αξόνων.
  • Ακόμη, οι χαμηλοί μισθοί που δεν καλύπτουν τα στοιχειώδη έξοδα μιας οικογένειας, η μη πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών, οι δαπάνες διαβίωσης όσων μετατίθενται σε υπηρεσίες ιδιωτικών συμφερόντων.

     Τονίστηκε η ανάγκη για τα προβλήματα αυτά να ασχοληθούν, να τα προβάλουν και να τα διεκδικήσουν μαζί με τους πυροσβέστες, τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και εκφράστηκε η ομόφωνη γνώμη και η θέληση από κοινού με τα εργατικά συνδικάτα να διεκδικηθούν τα αιτήματά τους. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε:

  1. Να σταλεί κείμενο προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων με το περιεχόμενο των αιτημάτων μας και να πραγματοποιηθούν συναντήσεις κατά περιοχή.
  2. Παρέμβαση προς την αρμόδιο Υπουργό και απαίτηση να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
  3. Παρέμβαση στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
  4. Παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας.
  5. Έκφραση αλληλεγγύης από συνδικάτα άλλων χωρών.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email