Συνάντηση με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αρ. Πρωτ.:  43                                                                                     

Αθήνα, 20.03.2019

 

                                                                                        ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις                   

                                                                                                     Μέλη ΠΟΕΥΠΣ                                 

 

       ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη»

                

 

     Στις 19.03.2019 υπήρξε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα, κατά την οποία αναλύθηκαν τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του πυροσβεστικού οργανισμού.

     Αυτό που προέχει την στιγμή αυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες είναι φανερό ότι έχουν επηρεάσει την λειτουργία του Π.Σ. είναι η επαναφορά της υπηρεσιακής ηρεμίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

    Καλούμαστε στην σκιά των τραγικών γεγονότων της περασμένης περιόδου και των επιπτώσεών τους, αλλά μετά και την προσπάθεια κάποιων ειδημόνων που άρπαξαν αμέσως την ευκαιρία ώστε να στοχοποιήσουν το Π.Σ..

    Καλούμαστε να προσφέρουμε και την τελευταία ικμάδα των προσπαθειών μας σε ένα περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην διαρκή αμφισβήτηση και κριτική κάποιων που εκμεταλλεύονται τις δύσκολες περιστάσεις που διερχόμαστε και στο εσωτερικό υπηρεσιακό μας περιβάλλον, που έχει ως χαρακτηριστικά πλέον την έλλειψη αυτοπεποίθησης των επικεφαλής Αξιωματικών, που ηγούνται των συμβάντων, οι οποίοι με τον φόβο της ποινικοποίησης του πυροσβεστικού έργου, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν αρνητικά για το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Π.Σ.

    Καλούμαστε να εργαστούμε πλέον σε ένα περιβάλλον πίεσης, συνεχών επιφυλακών και διαρκών μετακινήσεων που έρχονται να προστεθούν στο ήδη κουρασμένο, σωματικά και ψυχολογικά, πυροσβεστικό προσωπικό του Π.Σ.

    Για τους λόγους αυτούς απαιτείται, όπως τονίστηκε και στην πολιτική μας ηγεσία, ο σωστός οργανωτικός προγραμματισμός της νέας περιόδου, με σωστές κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των κενών του μηχανισμού, τα οποία αναδείχτηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο την περασμένη περίοδο και αυτό είναι το πρώτιστο ενδιαφέρον της σωστής διαχείρισης του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού μας.

     Από την πλευρά της η κ. Παπακώστα συμφώνησε με τις διαπιστώσεις μας τονίζοντας την αγωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία μέσω συνεχών συσκέψεων με τον Αρχηγό του Π.Σ., αναζητεί τις καλύτερες δυνατές οργανωτικά λύσεις για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

     Επιτακτικά ζητήθηκε από την πλευρά μας η άμεση γνωστοποίηση του νέου σχεδίου του Κανονισμού Μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ώστε να επισημάνουμε τα αρνητικά του σημεία αλλά και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμού ενός πλαισίου που χρειάζεται άμεσα αλλαγές για να καταστεί λειτουργικός και ευέλικτος στις σημερινές ανάγκες.

     Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της πρόσληψης με νέα προκήρυξη νέου εποχικού προσωπικού ενόψει της νέας περιόδου, γεγονός που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

     Τέλος στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας δόθηκε στην κ. Παπακώστα το επετειακό βιβλίο μας, με την ιστορία και την διαδρομή των 30 ετών της Ομοσπονδίας μας.

      Αναμένουμε από την πολιτική αλλά και την φυσική μας ηγεσία την δέουσα στήριξή τους στον δύσκολο αγώνα του απλού συναδέλφου μας, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κληθεί να δώσει την μάχη της καθημερινότητας, εν μέσω ενός ζοφερού κλίματος, διαρκούς  καχυποψίας και αμφισβήτησης μετά τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού.   Επιβάλλεται εργασιακή ηρεμία στο πυροσβεστικό προσωπικό και όχι ενέργειες που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα αυτό, που αποβαίνει εν τέλει σε βάρος του απλού Έλληνα πολίτη.   

             

                  

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email