Συνάντηση εργασίας για την έκδοση του νέου τύπου ταυτότητας.

Ανάλυση των τύπων ωραρίου των βαρδιών του Π.Σ. και επιχειρούμενες αλλαγές του.
29/02/2024
Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου για την  Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων.
15/03/2024

Συνάντηση εργασίας για την έκδοση του νέου τύπου ταυτότητας.

Αρ. Πρωτ:40                                                                                     

Αθήνα, 13.03.2024

                                                                              

                                                                                         ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                                       Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση εργασίας για την έκδοση του νέου τύπου ταυτότητας».

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας καθώς και της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής με τον Διευθυντή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Διαμάντη Σπύρου για το φλέγον θέμα της έκδοσης και προμήθειας των συναδέλφων μας με τις νέου τύπου δελτίων ταυτότητας!

Το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας με την μορφή που έχει έως και σήμερα δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως η πολιτική ταυτότητα, και δεν πληροί τα στοιχειώδη κριτήρια ασφάλειας με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς απαιτείται κάθε φορά η οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων για την ανανέωση του διαβατηρίου τους. Οι Έλληνες πυροσβέστες δεν έχουν επίσης την δυνατότητα όπως όλοι οι πολίτες της χώρας να διαθέτουν στο κινητό τους τηλέφωνο ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet), διαθέσιμο ως εφαρμογή σε ψηφιακή μορφή τόσο της ταυτότητας τους όσο και του διπλώματος οδήγησης, για τον απλούστατο λόγο ότι το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας δεν αναγνωρίζεται ως επίσημο έγγραφο!

Στα πλαίσια λοιπόν της ισοτιμίας των πυροσβεστών με όλους τους πολίτες, ζητήσαμε να γίνουν άμεσα όλες αυτές οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση και προμήθεια των συναδέλφων μας με τις νέου τύπου δελτίων ταυτότητας! Από την πλευρά του ο διευθυντής του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μας τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις σε συνεννόηση και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, ανάμεσα σε αυτά και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να γίνουν έγκαιρα όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες και να προμηθευτούν οι συνάδελφοι μας με τις νέου τύπου δελτίων ταυτότητας και να σταματήσει η διαιώνιση των προβλημάτων και της άσκοπης ταλαιπωρίας που υφίστανται οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Ως Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα και θα ενημερώνουμε άμεσα τους συναδέλφους μας για τις οποίες εξελίξεις!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email