Δηλώσεις του Νίκου Αθάνατου
03/09/2012
Επιστολή προς κ.κ. Βουλευτές για τις περικοπές.
04/09/2012

Συνάδελφοι Συναγερμός… Κινδυνεύουμε

Συναγερμός! Κινδυνεύουμε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που αγωνιούν για το αύριο της πατρίδας μας, συνεχίσαμε τον αγώνα μας για να πείσουμε την πολιτεία και ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι πιθανές νέες περικοπές των μισθών και των λειτουργικών δαπανών των Σωμάτων Ασφαλείας τα οδηγούν στην ακινητοποίηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ενστόλων, των πολιτών και της ίδιας της χώρας μας.

Ειδικότερα, με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των πρωτοβάθμιων σωματείων μας πραγματοποιήσαμε χθες το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Και κατόπιν έξω από το Κοινοβούλιο, επιδιώκοντας συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα και με τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ήτοι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας μας δέχθηκε στα γραφεία του κόμματος ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ήταν σαφέστατος: Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους ένστολους, γνωστοποιώντας ότι αυτή είναι και η θέση του Κόμματος της Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης που μας δέχθηκε στη Βουλή, επίσης σαφέστατος: θεωρεί δίκαια τα αιτήματά μας και δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές, επισημαίνοντας την αξία της διάρκειας των δίκαιων αγώνων. 
Από το Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, λόγω απουσίας του εκτός Αθηνών, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και επίδοση σ’ αυτόν του ψηφίσματος διαμαρτυρίας, ο οποίος επέδειξε κατανόηση στα δίκαια αιτήματά μας, δηλώνοντας ότι θα προωθήσει αυτά αρμοδίως στα Πολιτικά Κόμματα, ενώ μας παρέπεμψε και στον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να έχουμε από εκείνον την επιδιωκόμενη από μέρες ενημέρωση.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας μας ενημέρωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ακόμα διάφορα σενάρια μείωσης των αποδοχών μας, χωρίς ωστόσο να μας δώσει καμία άλλη πληροφορία, παραπέμποντας το θέμα σε μια επόμενη συνάντηση τις προσεχείς ημέρες. Δυστυχώς, αντί των ισοδύναμων μέτρων, μας επιφυλάσσει νέες περικοπές, απαξιώνοντας όχι μόνο εμάς, ως ανθρώπους και εκπροσώπους ενός σημαντικότατου θεσμού, αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως γίνεται αντιληπτό ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!! Με νέες μειώσεις και ακόμη περισσότερη έκθεση στη φτώχεια και στους κινδύνους που ενέχει το λειτούργημά μας.

Κατόπιν τούτων, συνεχίζουμε τις προγραμματισμένες μας πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας την ελληνική κοινωνία και σε τοπικό επίπεδο τους βουλευτές των κομμάτων ότι ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός, αλλά στοχεύει στο να υπάρχουν συγκροτημένα Σώματα Ασφαλείας. Τους ζητάμε να ασκήσουν πίεση στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και στις Ηγεσίες των Κομμάτων τους για να μην περάσουν οι περικοπές.
Για να υπάρχουν Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες αξιόμαχοι και αξιοπρεπείς. 
Για μας το στοίχημα δεν είναι να μείνει μόνο στο ευρώ η Ελλάδα, αλλά να είναι και ασφαλής ως χώρα!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο μέσο. Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί…

 

Όλοι στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

και ώρα 17:30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email