Ψυχοκοινωνική στήριξη συναδέλφων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις  στην Ανατολική Αττική

Έκτακτη Δωρεά του Ι. Σ. Νιάρχος στο Π.Σ,
30/07/2018
O Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Σταθόπουλος Δημήτρης, στην εκπομπή ενημέρωσης του Blue Sky TV, Αστυνομία και Κοινωνία
01/08/2018

Ψυχοκοινωνική στήριξη συναδέλφων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις  στην Ανατολική Αττική

Αρ.πρωτ: 154                                                                                            

Αθήνα, 31.07.2018

                                                                                      ΠΡΟΣ:   Πρωτοβάθμιες Ενώσεις        

                                                                                                    Mέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                                      ΚΟΙΝ:    Αναστάσιο Υφαντή                

                                                                                                    Επιχειρησιακό Διευθυντή 

                                                                                                    Γιατροί του Κόσμου

 

ΘΕΜΑ: «Ψυχοκοινωνική στήριξη συναδέλφων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις  στην Ανατολική Αττική».

 

Συνάδελφοι,

   μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και την ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, αισθανόμαστε την ανάγκη, η οποία αποτελεί και ταυτόχρονη υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, από την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς έως και σήμερα, αφού ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες ανεύρεσης των αγνοουμένων της φονικής πυρκαγιάς.

   Οφείλουμε αρχικά να εξάρουμε το έργο των έξι (6) συναδέλφων που απαρτίζουν το νεοσύστατο Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Π.Σ., οι οποίοι αγόγγυστα και νυχθημερόν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, τόσο στην ψυχολογική υποστήριξη των συναδέλφων  αλλά και των άλλων συνανθρώπων μας που έζησαν την καταστροφή, όσο και στην παροχή των υπηρεσιών τους στο νεκροτομείο μεταφοράς των θυμάτων με την υποστήριξη  των συγγενών τους.

   Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου, γνωστοποιείται ότι το προσωπικό του θα προβεί σε επισκέψεις – δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης σε Σταθμούς και Υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στο τραγικό συμβάν.

   Αντιλαμβανόμενοι όμως τον μεγάλο φόρτο εργασίας του Γραφείου τις ημέρες αυτές και μετά την τιμητική εκδήλωση ενδιαφέροντος από το εξειδικευμένο προσωπικό της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, θεωρούμε ότι η επικουρική συνδρομή τους σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης είναι άκρως απαραίτητη. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία, υπήρξε αμέριστο ενδιαφέρον από την οργάνωση, για ανάληψη δράσεων στο ζήτημα αυτό.

   Δυστυχώς η φύση της εργασίας μας και η αποστολή μας στην αντιμετώπιση τέτοιων πολύνεκρων καταστροφών, είναι δεδομένο ότι επιφέρει ιδιαίτερη ψυχολογική επιβάρυνση στο προσωπικό που καλείται να επέμβει με οποιονδήποτε τρόπο.

   Είμαστε και εμείς πέρα από επαγγελματίες, άνθρωποι με όλες τις ευαισθησίες και τα συναισθήματα, γεγονός που είναι εκ φύσεως αδύνατο να μας αφήσει ανεπηρέαστους σε κάθε επόμενο βήμα της ζωής μας. Οι σκληρές και αποτρόπαιες εικόνες των απανθρακωμένων συνανθρώπων μας, ιδίως των μικρών παιδιών, λυγίζουν κάθε ανθρώπινο συναίσθημα, αφήνοντας πάντα ένα μεγάλο ψυχικό κενό, που πάντα θα μας ακολουθεί.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν και νιώθουν την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, να το γνωστοποιήσουν άμεσα επικοινωνώντας με τις δομές υποστήριξης!

   Η ψυχική υγεία του Έλληνα πυροσβέστη, είναι το σημαντικότερο εφόδιο για την δύσκολη συνέχεια.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email