Ψήφιση πολυνομοσχεδίου – Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο.

Ενημέρωση για τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις στο εφαρμοστικό.
16/10/2015
Συνάντηση με τους Υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο – Τόσκα
20/10/2015

Ψήφιση πολυνομοσχεδίου – Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο.

titlospoeypsneo-1024x270

Αρ.πρωτ.232                                                           

                                                                              Αθήνα,  17/10/2015

 

                                                         

                                                         ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                     ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΘΕΜΑ «  Ψήφιση πολυνομοσχεδίου – Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο »

   Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διορθωτικών Μεταρρυθμίσεων».

   Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για την αναδρομική κατάργηση των προθεσμιών που όριζαν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4331/15 περί μετατροπής των Τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ  σε ΤΕΑ, σήμανε συναγερμός και το προεδρείο μας επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για την ουσιαστική ενημέρωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, των συναρμόδιων Υπουργών και όλων των Πολιτικών Κομμάτων.

  Μέσα από το αναλυτικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ που καταθέσαμε στον Πρόεδρο των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου κ΄ Μάκη Μπαλαουρα καθώς και τους εισηγητές του εν λόγω πολυνομοσχεδίου και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και τονίσαμε την ιδιαιτερότητα μας, δηλαδή ότι η Ομοσπονδία μας,  κατέθεσε στις Αρμόδιες Αρχές σχετικό φάκελο μετατροπής των Τομέων σε Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο την 12-12-2014.

   Ύστερα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, έγινε γνωστό ότι το επίμαχο άρθρο 21 παρ. 3, περιλαμβάνεται στα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της αναμενόμενης δόσης των δύο (2) δισεκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου το άρθρο αυτό, δεν μπορεί να απαλειφθεί ή να τροποποιηθεί στην παρούσα φάση.

 Ο ίδιος ο Υπουργός αντιλαμβάνεται το δίκαιο και βάσιμο του αιτήματός μας, αίτημα που αφορά την ολοκλήρωση της δυνατότητας μετατροπής, τόσο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης, όσο και των Τομέων Προνοίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία εντός των προθεσμιών που η Ελληνική Νομοθεσία όριζε.

 Προκειμένου να υλοποιηθεί το ως άνω αίτημά μας, ορίστηκε ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στο Υπουργείο μας, μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αστυνομικών και Πυροσβεστών. Στην εν λόγω σύσκεψη, ο Υπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα αναπτύξει τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος που ανακύπτει με την «άστοχη» ψήφιση της παραπάνω παραγράφου και αναμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τους τρόπους αυτούς, καθώς και την άμεση τήρηση της δέσμευσής του. Επίσης, στην προαναφερόμενη συνάντηση κλήθηκαν να παρευρεθούν οι κ.κ. Βουλευτές Ελένη ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ και Πέτρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ από τη Ν.Δ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           O   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email