ΠΟΕΥΠΣ: Σύγκλιση Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης.
12/01/2014
ΠΟΕΥΠΣ: Κοινοποίηση του Π.Δ. 3/2014
24/01/2014

ΠΟΕΥΠΣ: Σχετικά με την Απόφαση του Σ.Τ.Ε.

κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF

 

                                                                                                                     Αθήνα, 22/01/2014

 

 

Προς: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στους ένστολους.

 

Συνάδελφοι –ισσες,

Αναφορικά με όσα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση των περικοπών που επιβλήθηκαν στα ειδικά μισθολόγια με το Ν.4093/2012 (ΜνημόνιοΙΙΙ) σας ενημερώνουμε:

  1. Υποστηρίξαμε και αγωνιστήκαμε κατά της λεγόμενης μνημονιακής πολιτικής που το πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας επέβαλε σημαντικές μειώσεις και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις αποδοχές μας. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι οι περικοπές αυτές που υποβάθμισαν το επίπεδο ζωής όλων μας και ιδιαίτερα των ένστολων, παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματά μας σε δίκαιη αμοιβή και την αξιοπρεπή διαβίωση. Για την αποτροπή των περικοπών η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε συνεργασία και με τις άλλες Ομοσπονδίες από το χώρο των Σ.Α. συμμετείχε σε σειρά κινητοποιήσεων είτε των Σ.Α. είτε γενικότερων μαζί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  2. Παρά τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας και τους δικούς μας ψηφίστηκε ο Ν. 4093/2012 που επέφερε αναδρομικά σημαντικές μειώσεις στους βασικούς μισθούς και περικοπές (στη συνέχεια άλλων προηγούμενων) στο σύνολο των επιδομάτων, αναδρομικά από 1.8.2012.
  3. Μετά από άσκηση προσφυγών Ομοσπονδιών και Ενώσεων από όλες της κατηγορίες των ένστολων (εν ενεργεία και αποστράτων) προς τις οποίες το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με ομόφωνη απόφασή του εξέφρασε την υποστήριξή του, οι οποίες συζητήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, δημοσιοποιήθηκε στις 17.1.2014 ότι κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας τους ΣτΕ οι περικοπές στα μισθολόγιά μας αντιμετωπίζουν σοβαρά συνταγματικά προβλήματα. Η απόφαση της Ολομέλειας θα δημοσιευθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα οπότε θα λάβουμε γνώση με ακρίβεια τους εύρους της κριθείσας αντισυνταγματικότητας, αν δηλ. αυτή αφορά ολικά ή εν μέρει τις περικοπές. Έτσι θα γνωρίζουμε αν η αντισυνταγματικότητα αφορά το σύνολο των περικοπών ή τις αναδρομικές του νόμου από 1.8 έως 31.12.2012.
  4. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αποτελεί ρωγμή στην πολιτική των περικοπών και μειώσεων στους μισθούς και δικαίωση των αγώνων μας, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δυσμενή.

Από την άποψη αυτή θεωρούμε επιβεβλημένο να δυναμώσουμε την ενότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και τους αγώνες μας για τη πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και την ικανοποίηση των οικονομικών, θεσμικών και ασφαλιστικών μας αιτημάτων.

  1. Με τη δημοσίευση της απόφασης θα γίνει εκτενέστερη και αναλυτική ενημέρωσή σας για όλα τα θέματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                            ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email