ΕΥΠΣΚ Μακεδονίας: Αργεί αυτή η ανάπτυξη;
04/03/2013
ΕΥΠΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Αποτελέσματα ενημερωτικής εσπερίδας.
05/03/2013

ΠΟΕΥΠΣ: Καταγγελία για τα γεγονότα της 28-2-13

titlos poeyps


Αρ. Πρωτ.:    81                                                                                   Αθήνα, 04/03/2013                                                              

                                                                      ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη ΠΟΕΥΠΣ

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ – ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΑΥΤΗΣ !

 

 

       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στις 28-02-2013 στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού μας οργάνου, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς, στα συνδικαλιστικά χρονικά περιστατικού, που έχει σαν στόχο την απαξίωση και την υποβάθμιση του, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο του για εξυπηρέτηση και μόνο προσωπικών συμφερόντων και πρακτικών.

     Αφορμή για την εξέλιξη του θλιβερού αυτού περιστατικού αποτέλεσε η από 26-02-2013 ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες» Ν. Αττικής, οποίος καλούσε τα μέλη της Ένωσης Αττικής να συμμετάσχουν ως «παρατηρητές» στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28-02-2013 χαρακτηρίζοντας το δικαίωμα αυτό ως αναφαίρετο!!

     Χωρίς λοιπόν να απευθυνθεί στο Δ.Σ. ως όφειλε και να ειδοποιήσει το προεδρείο του για την πρόθεση αυτή, εξέδωσε την πρωτοφανή αυτή ανακοίνωση, δείχνοντας αυτόματα και την διάθεση απαξίωσης των διαδικασιών του συμβουλίου αλλά και την φανερή επιδίωξη  δημιουργίας εντυπώσεων και πιθανόν εκτροπής των διαδικασιών προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κρίνοντας λοιπόν το προεδρείο της Ομοσπονδίας ότι στο συγκριμένο Δ.Σ. λόγω της θεματολογίας του με τα τακτικά και τα προ ημερησίας θέματα όπως αυτά τέθηκαν αλλά και του γενικότερου κλίματος που επικρατούσε από τις προθέσεις κάποιων παρευρισκόμενων  να υποβιβάσουν τα όργανα και τις διαδικασίες του, ζήτησε η συγκεκριμένη συνεδρίαση να μην γίνει δημόσια αλλά κλειστή. Το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία στο σώμα, το οποίο και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχώρηση των παρευρισκόμενων με μοναδικό στόχο την συνέχιση της διαδικασίας και την λήψη αποφάσεων σε ήπιο κλίμα, όπως και έγινε. Ο εν λόγω όμως επικεφαλής, προς γενική κατάπληξη, επέστρεψε μετά από λίγη ώρα με συνοδεία αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν και αποχώρησαν μετά και την παροχή διευκρινίσεων από τον Πρόεδρο και τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

      Το θλιβερό αυτό γεγονός που μας επαναφέρει σε αλήστου μνήμης εποχές, επιβεβαιώνει δυστυχώς την προσπάθεια ποδηγέτησης και ελέγχου του συνδικαλιστικού μας οργάνου σε μια εποχή που ο εργασιακός μας χώρος αντιμετωπίζει σωρεία μεγάλων προβλημάτων και απαιτείται όσο ποτέ η ενότητα και η ενδυνάμωση της συνδικαλιστικής μας δράσης.

        Η Ομοσπονδία, κύριος φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Π.Σ., έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια τις ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ. τόσο στις τακτικές όσο και στις έκτακτες με δικαίωμα λόγου σε όλους όσους από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούσαν.

        Συγχρόνως δεν διστάσαμε να ορίσουμε ως μέλη των διαφόρων επιτροπών εργασίας που συστάθηκαν κατά καιρούς για διάφορα θέματα και συναδέλφους, οι οποίοι δεν ήταν μελή του Δ.Σ., όπως και τον ίδιο τον επικεφαλή του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες» Ν. Αττικής στην επιτροπή προπαρασκευής και διεργασίας επί της πρότασης της Ομοσπονδίας για το βαθμολόγιο των κατωτέρων.

       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η δημοκρατική λειτουργία όλων των θεσμών, σε όλα τα επίπεδα είναι αξιωματική και είναι χρέος όλων μας η διαφύλαξή της από τακτικές ή πρακτικές αποπροσανατολισμού. Εστιάζοντας στα πραγματικά και μόνο προβλήματα του κλάδου, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα, τα οποία εν τέλει εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, ξένους πρός την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων του Έλληνα πυροσβέστη.

      Καταγγέλουμε το θλιβερό αυτό περιστατικό και δηλώνουμε πως τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές συναδέλφων που θέλουν να αποκαλούνται «συνδικαλιστές» και που έχουν σαν μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, θα πέσουν στο κενό για μια ακόμα φορά! Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα εξίσου, που όλα αυτά αφήνουν όλους τους συναδέλφους παγερά αδιάφορους, αφού το μέλλον όλων φαντάζει πολύ δύσκολο σε όλα τα επίπεδα.

                                                                                                                                                                                                                      

                                           Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣκατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF

Print Friendly, PDF & Email