Σεβαστείτε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
22/07/2014
Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
23/07/2014

ΠΟΕΥΠΣ: Δελτίο Τύπου για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Αρ.Πρωτ.173                                                                                  Αθήνα, 23/07/2014

           

      ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                          ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

 Συνάδελφοι,

      την 22/07/2014 και περί Ω/12:00΄πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου των Προεδρείων των Ομοσπονδιών στο ξενοδοχείο «Αμαλία» με την οποία εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η έντονη δυσαρέσκειά μας για την τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

     Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου πραγματοποιήσαμε από κοινού τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών απαιτώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ή να μας γνωστοποιηθεί συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης. Τελικά ορίστηκε από το γραφείο του Υπουργού συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη για την  Δευτέρα 28 Ιουλίου και ώρα 11:00.΄

     Γνωστοποιήσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν από την συνάντηση δεν προκύψει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ τότε από κοινού ως Ομοσπονδίες, θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, συμβουλευόμενοι τους Νομικούς μας.

     Το Προεδρείο της Ομοσπονδία μας μέσω του Νομικού μας Συμβούλου αλλά και σε άμεση συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των ένστολων έχει προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι έτοιμο όλο το Νομικό πλαίσιο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση που η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών αποβεί άκαρπη.

      Συνεπώς μετά την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον κ. Υπουργό Οικονομικών την ανωτέρω ημερομηνία θα ενημερωθείτε άμεσα για τα αποτελέσματα αυτής αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες – Νομικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να γίνουν αν χρειαστεί.        

     Επιπλέον το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας μετέβη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όπου κατέθεσε στον κ. Υπουργό υπό μορφή Υπομνήματος το ψήφισμα του 16ου Συνεδρίου που έγινε στα Ιωάννινα. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση εφ΄όλης της ύλης με τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Υπουργού. Κατά προτεραιότητα τέθηκαν τα εξής θέματα όπως: Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων, Κανονισμός Μεταθέσεων, Εσωτερικός Κανονισμός, Αξιολόγηση Υπηρεσιών κ.λ.π.). Τέλος λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κικίλια στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού πρώτα μελετήσει το υπόμνημά μας  για να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

     Στη συνέχεια αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου,  εκπροσώπους από την πολιτική και φυσική ηγεσία καθώς και τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ε.Α.Π.Σ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α)  ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το, κατά πληροφορίες,  ενδεχόμενο διοικητικής και οικονομικο-λογιστικής υπαγωγής σε πρώτη φάση των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης  του Ταμείου μας στο Ε.Τ.Ε.Α. και δευτερεύοντος των Τομέων Πρόνοιας και να διασφαλιστεί η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Ταμείου μας. Για το ανωτέρω θέμα θα ενημερωθείτε αναλυτικά με την έκδοση κοινής ανακοίνωσής μας με την Ένωση Αξιωματικών Πυρ/κού Σώματος που θα γίνει άμεσα.

    Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και τη δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Με συντονισμένες ενέργειες και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο παρά την υπονόμευση των αγώνων μας που δέχεται από κάποιους με διάφορου είδους τεχνάσματα.

Συνάδελφοι,

    σας εφιστούμε την προσοχή και σας ζητούμε να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας διότι σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των ένστολων θα ληφθούν αν χρειασθεί άμεσα πρωτοβουλίες (π.χ. αγωγές).

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                  ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email