Αποτελέσματα συνάντησης με τον κ. Κατρούγκαλο
28/10/2015
Συγκρότηση Επιτροπής σχετικά με Υπηρ/κές άδειες οδήγησης.
31/10/2015

ΠΟΕΥΠΣ: Αντιπυρική περίοδος 2015

titlospoeypsneo-1024x270

Αρ.πρωτ. 238                                                        

                                                                                   

                                                                                    Αθήνα,  29/10/2015

                                                        

                                                                       ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                        ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 

                                                                       

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

    διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου και δυστυχώς η κατάσταση  σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα  είναι τραγική, που συνοδεύτηκε και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση από επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα.

  Η καταστρατήγηση του ωραρίου, προκειμένου να εφαρμόζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός αλλά και να αντιμετωπίζονται τα συμβάντα με απλήρωτη υπερεργασία, οι πολυήμερες μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή  πολλές φορές και έξω από τα όρια του Νομού ή και της Περιφέρειας, χωρίς καμία μέριμνα για ανάπαυση, οι άσκοπες επιφυλακές έξω και πέρα από την ερμηνεία και το πνεύμα του ΚΕΥΠΣ, η ελλιπής διοικητική μέριμνα, χωρίς τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με φθαρμένες- κατεστραμμένες στολές εργασίας, (μπότες, άρβυλα), αφού η τελευταία χορήγηση έγινε το 2008   καταπόνησαν τους υπαλλήλους και ανέδειξαν τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

     Η εδώ και χρόνια διαπιστωμένη έλλειψη σε προσωπικό και σε κονδύλια ήταν και φέτος η μόνιμη και μονότονη πια δικαιολογία στα χείλη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.      

     Ταυτόχρονα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίστηκαν νέα μνημόνια που συνεπάγονται τη χειροτέρευση της οικονομικής μας κατάστασης  και των ασφαλιστικών μας θεμάτων.

     Καταγγέλλουμε τις υπηρεσιακές ενέργειες για τα παραπάνω και καλούμε την πολιτική ηγεσία να λάβει κάθε μέτρο ώστε να εκλείψουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

     Επίσης  καλούμε όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να αναδείξουν στις τοπικές κοινωνίες ανά τη χώρα με κάθε μέσο που εσείς θα επιλέξετε τα οξυμένα προβλήματα των υπαλλήλων του ΠΣ (με συνεντεύξεις Τύπου, ανακοινώσεις, πανό σε υπηρεσίες, συσκέψεις με τοπικούς φορείς, κλπ).

    Αισθανόμαστε όμως από καρδιάς την ανάγκη να απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους εσάς για την ανταπόκρισή σας με αυταπάρνηση στα καθήκοντά σας και αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε όλοι μας, προς τους συμπολίτες μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, κάνοντας ότι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας από τις πυρκαγιές και την περιουσία τόσο των πολιτών όσο και του κράτους γενικότερα. 

     Τέλος σας καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση με ενωτικό πνεύμα για την αντιμετώπιση κάθε μέτρου που χειροτερεύει την ζωή μας διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              O   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                   ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email