ΠΟΕΥΠΣ: Ενημέρωση, εξελίξεις, ενέργειες σχετικά με το ΤΕΑΠΑΣΑ
25/09/2014
Διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών.
01/10/2014

ΠΟΕΥΠΣ: 26-9-14 Δελτίο Τύπου

 

Αρ.Πρωτ. 251                                                                                           Αθήνα, 25/09/2014

          

  

   ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                         ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                                

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Με αφορμή τον τραγικό θάνατο αλλά και τους σοβαρούς τραυματισμούς συναδέλφων μας το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αναδείχτηκαν δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π.Σ. εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα η μεγάλη έλλειψη μονίμου προσωπικού η αντικατάσταση – χορήγηση σε μέσα ατομικής προστασίας οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε Πυρ/κά Μέσα, η υγεία και ασφάλεια των Πυροσβεστών, αλλά και η ένταξή τους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη στα (Β.Α.Ε.) .

     Είναι κοινός τόπος προβληματισμού για όλους τους υπαλλήλους του Π.Σ. το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της εγκατάλειψής που επικρατεί, διότι η Πολιτεία παραπέμπει τις όποιες λύσεις σε μακροπρόθεσμα σχέδια χωρίς να αντιμετωπίζει καν στοιχειωδώς τις ανάγκες της καθημερινότητας.

   Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Φυσική Ηγεσία θα ενεργήσει όπως πρέπει προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των τραγικών συμβάντων και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου προκύπτουν και σε απόλυτο βαθμό με γνώμονα να μην επαναληφτούν τέτοιου είδους δυσάρεστα γεγονότα.

     Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι όποιος επιχειρήσει να συγκαλύψει το οτιδήποτε κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος να είναι σίγουρος ότι θα μας βρει απέναντί του με κάθε νόμιμο μέσο. Σκοπός του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ είναι να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια και να αποδοθεί δικαιοσύνη στο μέγιστο βαθμό.

     Δυστυχώς όμως παρατηρούμε για μία ακόμη φορά ορισμένους που με περισσή απρέπεια και ασέβεια επιχειρούν να καπηλευτούν τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα βάζοντας σε προτεραιότητα τα παραταξιακά τους συμφέροντα και τη σκοπιμότητα της αυτοπροβολής τους.

     Ο διχαστικός λόγος τους δεν προσφέρει τίποτα και ούτε λειτουργεί θετικά στην πλήρη διερεύνηση των τραγικών συμβάντων αντιθέτως τονώνει τον εγωισμό και τις μικροφιλοδοξίες ορισμένων που βάζουν πάνω από όλα το προσωπικό και παραταξιακό τους συμφέρον αγνοώντας έτσι τα πραγματικά προβλήματα των Πυροσβεστών.      

     Έτσι λοιπόν, όσο και αν νομίζουν ότι έχει αξία για αυτούς ο «καταγγελτικός λόγος» δεν πρόκειται να αντιληφθούν ποτέ ότι για τους συναδέλφους που βιώνουν στην καθημερινότητα τους τα μεγάλα προβλήματα, αδιαφορούν, γυρίζοντας τους την πλάτη.

     Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να αναλαμβάνει κάθε είδους πρωτοβουλία προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ισχύσουν τα αυτονόητα.

   Σας καλούμε όλους να σταθείτε αρωγοί σε αυτόν το διαρκή αγώνα που καταβάλλουμε απομονώνοντας και αγνοώντας όλους αυτούς που θέτουν εμπόδια προκειμένου να υπερισχύσει το εφήμερο προσωπικό τους συμφέρον.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                   ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email