Περί της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. τίμησε την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
23/10/2019
Προκήρυξη διαγωνισμού Σχολής Αρχιπυροσβεστών – Βαθμολόγιο.
29/10/2019

Περί της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας.

Αρ.Πρωτ.141   ​​​​​​​            Αθήνα, 24.10.2019

​​​​

​​​​​​              ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                        Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

​​​​​​​​​

   

ΘΕΜΑ: «Περί της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας».

   

     Η ΕΑΚΠ με ανακοίνωσή της την 21.10.2019 σχετικά με το θέμα της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου, εκλεγμένου στο Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την διαδικασία της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και που ακόμα εκκρεμεί, μέμφεται το προεδρείο της Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντάς μας ότι δεν έχουμε πράξει το παραμικρό για το ζήτημα αυτό.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης όμως περιέργως, δεν ανέφεραν ότι:

   Στις 03.10.2018 τέθηκε το θέμα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας,όπου ενημερώσαμε ότι υπήρξαν ήδη παραστάσειςδιαμαρτυρίας τόσο στον Περιφερειακό Διοικητή αλλά και στον Αρχηγό του Π.Σ., ο οποίος κατά την διάρκειά της, μας ανέφερε ότι θα εξετάσει τις καταγγελίες του συναδέλφου και αν αποδειχθούν βάσιμες, η στάση του προς τους επικεφαλής του συμβάντος, στο οποίο έλαβε χώρα η συγκεκριμένη καταγγελία, θα είναι αμείλικτη.

  Έκτοτε επαναφέραμε το θέμα με δεδομένο ότι του συναδέλφου του δόθηκε απολογία και συγκεκριμένα στις 04.12.2018 κατά την συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τέθηκε ως ένα από τα θέματα της συνάντησης με την τότε Αν. Υπουργό κ. Γεροβασίλη, παρόντος του επικεφαλής της ΕΑΚΠ και μέλος του Δ.Σ. κ. Βλάχου Δημητρίου, με ομόφωνη καταδίκη από όλους τους παρευρισκόμενους της επιχειρούμενης φίμωσης και ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού λόγου, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο 241/05.12.2018 έγγραφό μας για την προκειμένη συνάντηση.

    Επικροτήσαμε την ανακοίνωση της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδίκασε την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου ενώ πρόσφατα, ζητήσαμε από τον Αρχηγό τουΠ.Σ. να προχωρήσει η καθυστερημένη διαδικασία της ΕΔΕ, με απαλλακτικό βεβαίως για το  συνάδελφο αποτέλεσμα.

     Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Ομοσπονδία δεν αγνόησε και δεν αδιαφόρησε το θέμα αυτό, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν απαξιωτικά οι συνάδελφοι της ΕΑΚΠ, αλλά το έθεσε σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες με σκοπό την λύση του. Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην εξέλιξη της πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία πρέπει σύντομα να τελειώσει και θα τελειώσει.

    Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας με κάθε δυνατό τρόπο και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, από όπου αυτή και αν προέρχεται.

           

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​​​​                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ​​​                 ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email