Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είναι Σώμα επιβολής Δημόσιας Τάξης.
20/04/2015
Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
25/04/2015

Παρέμβαση στον Αν. Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

omospondies-title
Αθήνα, 23 Aπριλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 506/1/37
Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης
          κ. Δημήτριο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης
              κ. Γεώργιο ΡΩΜΑΝΙΑ
          2) Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ
              Ταξίαρχο κ. Αναστάσιο ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ

  Κύριε Υπουργέ,

  Με έκπληξη και εύλογα ερωτηματικά λάβαμε το από 3/4/2015 υπ. αριθμ. Φ 80020/οικ.13240/Δ15.203 έγγραφο της Γενικής Δ/ντριας Κ.Α. Δρ. Αρτέμιδος Αναγνώστου – Δεδούλη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου σας με θέμα: Γνωστοποίηση δημοσίευσης του άρθρου 31 του ν.4320/2015 (Α’29).

  Με το εν λόγω έγγραφο, ούτε λίγο ούτε πολύ, επανέρχεται η Πολιτεία για να μας «υπενθυμίσει» ότι υφίσταται το εκβιαστικό δίλημμα που είχε τεθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις όσον αφορά την ένταξη του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο!

  Ωσάν να μην γνωρίζει η κα Διευθύντρια τον αγώνα που δώσαμε από την πρώτη στιγμή για τη διάσωση του ασφαλιστικού μας φορέα και πολύ περισσότερο ωσάν να μην έλαβαν χώρα μετά την κυβερνητική αλλαγή οι συναντήσεις μας με την νέα Πολιτική Ηγεσία καλούμαστε εκ νέου να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα, καίτοι εσείς μας διαβεβαιώνατε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με δική σας νομοθετική πρωτοβουλία.

  Σας υπενθυμίζουμε, επομένως, ότι κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, όλα τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Ρωμανιά, είχαμε ζητήσει την κατάργηση της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όσο και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ ως τη μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των ασφαλιστικών μας φορέων, τονίζοντας ότι τα ταμεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ισχύουσα αυτοτέλειά τους.

  Εκ μέρους σας υπήρξε σαφέστατη δέσμευση για αναστολή ισχύος – εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, πράξη στην οποία πράγματι προβήκατε το Μάρτιο τρέχοντος έτους (άρθρο 31 ν. 4320/2015), διαβεβαιώνοντάς μας επιπλέον ότι συμφωνείτε με την προοπτική κατάργησής του, το αμέσως προσεχές διάστημα.

  Επιπλέον, μας διαβεβαιώσατε για την αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, μετά από διαβούλευση και συμμετοχή των Ομοσπονδιών μας.

  Κύριε Υπουργέ,

  Αναγνωρίζοντας ότι η Xώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» στην πιο κρίσιμη ίσως φάση της, ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις εύλογες ανησυχίες μας και να κάνετε πράξη αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί και κατά τη συνάντησή μας και κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων της επίμαχης αυτής ρύθμισης.

Print Friendly, PDF & Email