Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για την Υποβολή Δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Αναδρομική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων-Πάσχα και αδείας.
15/10/2018
Τελετή εγκαινίων του Εθελοντικού Π.Κ. Πόρου.
20/10/2018

Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για την Υποβολή Δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Αρ.Πρωτ. 212

Αθήνα, 16/10/2018

 

       ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                       ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για την Υποβολή Δηλώσεων περιουσιακής 

              κατάστασης».

 

 

Συνάδελφοι,

μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων ενόψει της προώθησης για ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις», καταθέσαμε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής τις θέσεις μας μέσω Υπομνήματος.

Ειδικότερα με το  Σχέδιο Νόμου προτείνονται  ρυθμίσεις για την δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης μίας σειράς υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και τα Στελέχη του Π.Σ.. Δηλώσαμε στους κυρίους Βουλευτές ότι δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση και τους ενημερώσαμε ότι οι υπάλληλοι του Π.Σ. δεν εμπλέκονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με διαχείριση  χρήματος στην προστασία του οποίου αποσκοπεί η καθιέρωση της δήλωσης πόθεν έσχες.

Αν θεωρούν ότι υπάρχουν υπηρεσίες του Π.Σ. και κατά προέκταση οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη διαχείριση δημοσίου χρήματος ή μη, μπορούν να τις οριοθετήσουν, αρνούμαστε όμως τη λογική ότι το σύνολο των υπαλλήλων του Π.Σ. θα πρέπει να είναι υπόχρεο σε υποβολή δήλωσης και μάλιστα ιδιαίτερα περίπλοκων και κοστοβόρων.

Για αυτό επισημαίνουμε ιδιαίτερα προς την Επιτροπή να μην ταλαιπωρήσει με άσκοπες υποχρεώσεις και ειδικότερα αυτήν της επανυποβολής σε ηλεκτρονική μορφή των περιουσιακών καταστάσεων προηγουμένων ετών χιλιάδες συναδέλφους, που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να διευκρινιστεί άμεσα και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών ότι τα Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος  δεν υποχρεούνται σε ηλεκτρονική επανυποβολή δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης των προηγουμένων ετών στην τασσόμενη προθεσμία του υπό συζήτηση Νόμου.    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                 ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email