Μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης: O δίκαιος Αγώνας των συναδέλφων που εμπαίζονται ασύστολα και η αναζήτηση ευθυνών.

Παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών.
08/02/2017
Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας.
10/02/2017

Μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης: O δίκαιος Αγώνας των συναδέλφων που εμπαίζονται ασύστολα και η αναζήτηση ευθυνών.

titlos poeyps neo

Αρ. Πρωτ.:  298

Αθήνα  09/02/2017

                                                ΠΡΟΣ: Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο

                                                                κ. Βασίλειο Καπέλιο

                                                  ΚΟΙΝ: 1)  Αν.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                        κ. Νίκο Τόσκα

                                                         2) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                Μέλη ΠΟΕΥΠΣ

 

ΘΕΜΑ: «Μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης: O δίκαιος Αγώνας των συναδέλφων που εμπαίζονται ασύστολα και η αναζήτηση ευθυνών»

Κύριε Αρχηγέ

σε συνέχεια της από 03-02-2017 ανακοίνωσης – στήριξης στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης,ππππυυυ που ακόμα και στο παρά πέντε της εκπνοής του συμβατικού χρόνου εργασίας τους, εμπαίζονται με τρόπο ασύστολο και εν τέλει ανήθικο και μετά την μεγάλη κινητοποίηση της 08-02-2017 στην πλατεία Συντάγματος στην οποία εξέφρασαν την δικαιολογημένη τους αγανάκτηση και για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δηλαδή το δικαίωμά τους στην εργασία.

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ήταν παρών, απεύθυνε χαιρετισμό διά μέσου του προέδρου της  και δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι επικροτεί τις ενέργειες των συνδικαλιστικών φορέων τους στην προσπάθεια για λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε.

Από την εξέλιξη του θέματος και μετά τις χθεσινές αντιδράσεις, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επίλυσή του δεν προωθήθηκε εγκαίρως λόγω της ολιγωρίας, κατά πολλών της αδιαφορίας των αρμοδίων υπηρεσιών αρχικά του Α.Π.Σ. αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι προφάσεις εν αμαρτίαις του τύπου ίσχυε η απαγόρευση των προσλήψεων με την αναλογία 1:4 και η αναγωγή της ΠΥΣ 33/2006 ως τον αξεπέραστο σκόπελο, όταν ρητά εξαιρεί το προσωπικό των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, στην οποία εντάσσονται και οι συνάδελφοι πενταετείς πυροσβέστες, καταρρίφτηκαν υπό το βάρος της άρνησης, στην ουσία εφαρμογής του καθεστώτος που ισχύει στα υπόλοιπα ένστολα σώματα!

Φτάσαμε στην εκπνοή του χρόνου χωρίς να έχει ακόμα δοθεί λύση και με τους συναδέλφους να αγωνιούν για το μέλλον τους, λαμβάνοντας μόνο διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις, χωρίς ουδέν άλλο!

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως φτάσαμε ως εδώ! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα! Προφανέστατα θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, σας έδιναν την λύση! Τι έφταιξε? Πρέπει επιτέλους να αναζητηθούν ευθύνες!

Αύριο λήγει η πενταετής θητεία των συναδέλφων, θα πάνε για δουλεία μόνο με την προφορική σας εντολή? Τι εντολές θα δοθούν στους Διοικητές των Π.Υ. σε όλη την χώρα ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα αλλά και να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές ανάγκες? Πρέπει άμεσα να εκδώσετε σχετική διαταγή το πώς θα δουλέψουν οι συνάδελφοι.

Πέραν όμως όλων αυτών, η ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έχει και την συνολική ευθύνη του προγραμματισμού, οφείλουν να κλείσουν οριστικά και θετικά το θέμα της μονιμοποίησης των ανθρώπων που καθημερινά μοχθούν στην διαφύλαξη της κοινωνικής ασφάλειας, εντάσσοντάς τους στο μόνιμο προσωπικό, όπως προβλέπει η νομοθεσία!

Η υποχρέωση τήρησης των νομίμων εκ μέρους της πολιτείας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να πάψει να αποτελεί πεδίο σκοπιμοτήτων!

Όπως έμπρακτα πράξαμε μέχρι σήμερα, δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που εμπαίζονται με αυτόν τον ανήθικο τρόπο, είμαστε μαζί τους και  συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που από κοινού δίνουμε καθημερινά την μάχη της προστασίας του Έλληνα πολίτη!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email