Μισθοδοσία πυροσβεστικού προσωπικού.

Συνάντηση Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για θέματα του Κλάδου μας
23/02/2018
Συμμετοχή στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
26/02/2018

Μισθοδοσία πυροσβεστικού προσωπικού.

 

Αρ. Πρωτ:31 ​​​

Αθήνα, 23/02/2018

ΠΡΟΣ:1) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Τερζούδη
2) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

ΘΕΜΑ: «Μισθοδοσία πυροσβεστικού προσωπικού»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. μετά την δημοσιοποίηση και την ψήφιση του νέου μισθολογίου επισήμανε με τον πιο εμφατικό τρόπο τις δυσάρεστες αλλαγές που αυτό επιφέρει, αφού κινείται στην λογική των περικοπών μέσω ευρηματικών τρόπων (προσωπική διαφορά) και αύξησης εισφορών και φορολογίας που μειώνουν έτι περεταίρω το διαθέσιμο εισόδημά μας. Παράλληλα ζήτησε την απόσυρσή του και έναρξη διαλόγου με την πολιτεία για θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου που θα σέβεται το λειτούργημα το οποίο ασκούμε, με κανόνες αξιοπρέπειας στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε.
Με την ανάρτηση των φύλλων μισθοδοσίας του προσωπικού του μηνός Μαρτίου και την έναρξη κράτησης των αναδρομικών ποσών που προκύπτουν, προκλήθηκε μεγάλη σύγχυση, σωρεία αποριών και ερωτημάτων στο πυροσβεστικό προσωπικό σχετικά με τις γενικότερες αλλαγές και διαπιστώθηκε να υπάρχουν πλέον των τακτικών κρατήσεων και αναδρομικές κρατήσεις, καθώς και τα αναδρομικά από το παραμεθορίου, ενώ εν συνεχεία υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εμφάνιση των αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών, αφού όπως μας ενημέρωσαν υπήρξε καθαρό τεχνικό πρόβλημα καθόσον ο όγκος των αρχείων της τρέχουσας μισθοδοσίας είναι μεγαλύτερος από τις προηγούμενες (συμπεριλαμβάνονται και τυχόν επιστρεφόμενα αναδρομικά).
Η αρμόδια Διαχ/ση Χρηματικού μας διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί άμεσα αυτό το πρόβλημα ενώ η Δ/νση Οικονομικών, ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις με το υπ΄αρίθμ. 9833 Φ.501.1/22/02/2018 έγγραφο της.
Λόγω λοιπόν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και προκάλεσαν τόσο μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση στο προσωπικό, παρακαλούμε όπως εκδώσετε αναλυτική εγκύκλιο, με τις αναλυτικές αλλαγές του νέου μισθολογίου και τις κρατήσεις που έχουν επιβαρύνει το προσωπικό όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς και τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών του παραμεθορίου διότι παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, ώστε να σταματήσει η διαρκής παραπληροφόρηση που υφίστανται οι συνάδελφοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​​​ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email