Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ασφαλιστικό των ενστόλων.
15/08/2015
Παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών στη ΔΕΘ
28/08/2015

Μεταφορικό έργο από το Πυροσβεστικό Σώμα

eaps-poeyps-229x146

16 Αυγούστου 2015

Προς:  Αν. Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση

    Κοιν.:      Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

          Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη μας

 

 

Κύριε Καθηγητά

Μετά από αναφορές συναδέλφων, πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι, το Πυροσβεστικό  Σώμα, να προσθέσει στις αρμοδιότητές του της παροχή συγκοινωνιακού έργου στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέροντας  με τα πυροσβεστικά λεωφορεία από το Πεδίον Άρεως  στον  Ελαιώνα τους εκεί προσωρινά διαμένοντες.

Θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την αποστολή και τις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν συμπεριλαμβάνεται η παροχή μεταφορικού – συγκοινωνιακού έργου, μεταφοράς  ιδιωτών.

Επίσης για τα βοηθητικά  αλλά και πυροσβεστικά οχήματα, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση τους, την δικαιολόγηση των καυσίμων τους και την αποστολή τους.

Η νέα αυτή αποστολή για τη μεταφορά ιδιωτών, που προφανώς δεν υπάρχει  θέμα ασφάλειας, όπου και θα επιλαμβανόταν η ΕΛ.ΑΣ, ή ιατρικής βοήθειας, όπου και θα επιλαμβανόταν το ΕΚΑΒ, ή άλλου κινδύνου, μιας και θα υπήρχε πυροσβεστική επιχείρηση σε εξέλιξη, υπάγεται στους δημοσίους ή ιδιωτικούς φορείς που έχουν αποστολή το συγκοινωνιακό – μεταφορικό  έργο.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποτελεί  νέα πολιτική επιλογή της γενικότερης εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η  ενεργέστερη μετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος και πυροσβεστικού προσωπικού και στις δράσεις αυτές, ιδιαίτερα την σημαντική αυτή στιγμή της ανεξέλεγκτης έξαρσης του φαινομένου,  παρακαλούμε όπως  θωρακίστε μας θεσμικά, προβλέποντας την όποια νέα δράση στην αποστολή μας, και τροποποιείστε άμεσα όλα τα σχετικά θεσμικά κείμενα, ώστε τόσο η πυροσβεστική διοίκηση, όσο και το  εμπλεκόμενο πυροσβεστικό προσωπικό, να λειτουργεί εντός αρμοδιότητας και με όλα τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας.

Τέλος να επισημάνουμε ότι  ο Έλληνας Πυροσβέστης, βγάζει πάντα “ασπροπρόσωπη” την κρατική μηχανή, καλύπτοντας ‘’γρήγορα άμεσα. αποτελεσματικά  και φθηνά”  τα απρόβλεπτα προβλέψιμα.

Δυστυχώς όσο τα καταφέρνει δέχεται το ευχαριστήριο κτύπημα  στην πλάτη, όταν όμως “στραβώνει”, βρίσκεται μόνος αντιμετωπίζοντας το ανάθεμα και την δικαιϊκή ζυγό.-

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

             Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ                                                                             Ε.Α.Π.Σ.

     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ                                                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 

Print Friendly, PDF & Email