Κοινή επιστολή ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ στην σύνταξη του περιοδικού FOCUS

Κοινή επιστολή ΠΟΕΥΠΣ_ΕΑΠΣ στον κ. Δένδια για το δημοσίευμα FOCUS
02/12/2013
Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΥΠΣ – ΕΑΠΣ στον Πρέσβη της Γερμανίας.
02/12/2013

Κοινή επιστολή ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ στην σύνταξη του περιοδικού FOCUS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                                                                    ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                          ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

https://poeyps.gr                                                                                       http://www.eaps.gr

[email protected]“>[email protected]                                                                                                          [email protected]“>[email protected]

 Aθήνα 1-12-2013                                                            ΠΡΟΣ: Προς τη σύνταξη του περιοδικού

FOCUS

 

Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του   περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ του συνεργάτη σας Βασίλη Ασβεστόπουλου, σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ, στρέφεται με σαφής υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Ο πυροσβεστικός εθελοντισμός σαφώς και δεν δημιουργήθηκε με γερμανική βοήθεια. Θεσμοθετήθηκε από την ελληνική πολιτεία το 1992 και ως προς τον εξοπλισμό του, στηρίχτηκε είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε τους συμπολίτες μας, είτε από οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι  εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος στην  Ελλάδα, ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και τελούν υπό την διοίκηση της ηγεσίας του. Ουδείς ιδιώτης ίδρυσε, ούτε διοικεί τους εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώμα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί τον κεντρικό επιχειρησιακό κορμό της πολιτικής προστασίας της χώρας και φέρει σε αποστολή χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο σε όλη της επικράτεια.

Ενδεικτικά για το 2012, το Πυροσβεστικό Σώμα επιχείρησε σε 62.102 συμβάντα σε όλη την χώρα, τόσο πυρόσβεσης όσο και παροχής βοηθείας στους συμπολίτες μας.

Από την επέμβαση των Πυροσβεστών διασώθηκαν περιουσιακά αγαθά που η αξία τους ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Το μείζον όμως και ανυπολόγιστο είναι ο αριθμός των 11.126 συνανθρώπων μας στους οποίους παρασχέθηκε βοήθεια για την διακινδύνευση της ζωής τους.

Το κόστος λειτουργίας του σαφώς και συνδεδεμένο με την παραπάνω δράση του.

Η σύγκριση κόστους του κρατικού Πυροσβεστικού Σώματος, με οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική οργάνωση σαφώς και δεν είναι συγκρίσιμη, αν δεν είναι ομοειδής και σαφώς αν δεν είναι επιχειρησιακά ταυτόσημη και υπαρκτή στον τομέα αυτό.

Τα υπόλοιπα που αποδίδονται σε δηλώσεις  συμπατριωτών μας, αν αποδίδονται από εσάς σωστά, θα έπρεπε οι ίδιοι να τα έχουν προσκομίσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδειχθούν.

Από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, οπότε και οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι καταφανώς υβριστικοί και συκοφαντικοί.

 

Τέλος, το δημοσίευμα μας προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθότι έγινε την στιγμή που στην Αθήνα, ο Γερμανός Πρέσβης παρέδιδε στο Πυροσβεστικό Σώμα  δωρεά 4 πυροσβεστικών οχημάτων, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού του.

 

Σαφώς το δημοσίευμά σας είναι εχθρικό και συκοφαντικό για την προσφορά των Ελλήνων Πυροσβεστών που έχουν δώσει μέχρι σήμερα και τη ζωή τους για την εκπλήρωση του καθήκοντος.

Τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα συνεύρεσης του ελληνικού και γερμανικού λαού.

Περιμένουμε την  αποκατάσταση της αλήθειας.

Print Friendly, PDF & Email