Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΥΠΣ – ΕΑΠΣ για το Δημοσίευμα του FOCUS

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔ/ΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ
26/11/2013
Κοινή επιστολή ΠΟΕΥΠΣ_ΕΑΠΣ στον κ. Δένδια για το δημοσίευμα FOCUS
02/12/2013

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΥΠΣ – ΕΑΠΣ για το Δημοσίευμα του FOCUS

ΤΙΤΛΟΣ ΕΑΠΣ ΠΟΕΥΠΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                                                                     ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                          ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

https://poeyps.gr                                                                                      http://www.eaps.gr

[email protected]“>[email protected]                                                                                                         [email protected]“>[email protected]

  Aθήνα 1-12-2013

Συνάδελφοι

Στο τελευταίο τεύχος του  γνωστού  γερμανικού περιοδικού  FOCUS ( 48/2013), υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφής υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.

Πέρα  όμως από την  ξεκάθαρη  συκοφαντική επίθεση του γνωστού ανθελληνικού περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συν έπεσε με την εκδήλωση παραλαβής  4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος.

Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο  χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.

Για να εκφράσουμε το ελάχιστο της αντίδρασης μας, αποστείλαμε σχετικές επιστολές στην διεύθυνση της σύνταξη του εν λόγω περιοδικού, στον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στον Δήμαρχο Λειψών.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

           Νικόλαος Αθάνατος                                                                                Ιωάννης Σταμούλης

Print Friendly, PDF & Email