Παρεμβάσεις για το ΤΕΑΠΑΣΑ.
16/07/2015
Οι εξελίξεις για το ΤΕΑΠΑΣΑ
23/07/2015

Καταγγελία της ΕΥΠΣ Δυτ. Μακεδονίας.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 152/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΔΡΑ : ΚΟΖΑΝΗ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ 3 Τ.Κ. 50100)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2461033461 – ΦΑΞ : 2461033461

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6945151797 & 6937239380

Αρ. Πρωτ. : 101/2015

Κοζάνη,  16/07/2015

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Προς :

Κοιν.:

κ. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

κ. Aναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

κ. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

κ. Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Μέλη Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

     Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας με ιδιαίτερη ανησυχία καταγγέλλει την εκδήλωση αυταρχικών, παράνομων και μειωτικών συμπεριφορών προς υπαλλήλους του Σώματος από αξιωματικούς (στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου). Συμπεριφορές που πέρα από το παράνομο στοιχείο τους κάμπτουν το αναγκαίο και απαιτούμενο για τα δεδομένα της περιόδου φρόνημα των υπαλλήλων και δημιουργούν έντονα αντιδημοκρατικές καταστάσεις.

     Ειδικότερα θεωρούμε ευθέως παράνομη τη διαταγή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας για την εκ μέρους μας άσκηση νομίμων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (έκδοση καταγγελίας – ανακοίνωσης για συμπεριφορά αξιωματικού) και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

     Η συμπεριφορά αυτή προσκρούει στη ρητή διάταξη του άρθρου 14 παράγρ. 2 εδ. ε του Ν. 1264/1982 που ρητά απαγορεύει στους εργοδότες και στα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με το να επεμβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

     Ενδεχόμενες ιδιωτικές διαφορές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βαφτίζονται αυθαίρετα και υπό το πρίσμα της επιδίωξης συνδικαλιστικών διώξεων ΄΄υπηρεσιακό θέμα΄΄, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορμή για την έκδοση καταγγελιών – ανακοινώσεων από την Ένωσή μας αποτέλεσε καταγγελία μέλους μας σχετικά με βάναυση συμπεριφορά αξιωματικού προς κατώτερο βαθμολογικά υπάλληλο που επιχειρείται να συγκαλυφθεί.

     Στο ίδιο πλαίσιο καταγγέλλουμε και ζητούμε τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο κάθε αξιωματικού που παραβιάζοντας το νόμο επιδεικνύει αυταρχική, παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς υπαλλήλους για την αποτροπή και έλεγχο συμπεριφορών που στην ουσία τους δυσφημούν το Σώμα και παρεμποδίζουν την εκτέλεση της αποστολής του.   

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αθ. Ανδρεόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Γ. Βαζούρας

Print Friendly, PDF & Email