Η ΕΥΠΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για το ωράριο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Τροποποίηση Π.Δ.210 σχετικά με το ωράριο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.
08/03/2013
ΕΥΠΣ ΧΙΟΥ: θάνατοι πυροσβεστών.
10/03/2013

Η ΕΥΠΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για το ωράριο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

 

Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή  pdf

 

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α) – έδρα ΑΘΗΝΑ

Αναγνωρισμένη με την υπ’ αριθμ.4815/98 απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών

Αγίου Κωνσταντίνου 57   Τ.Κ. 104 37 τηλ.5248128 τηλ & fax.5246754

 

Αρ.πρωτ. 14                                                                                             Αθήνα, 09/03/2013

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΕΣ ΤΙΣ Π.Υ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

 

 

 Αγαπητοί συνάδελφοι

 

 

        Ένα πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και των πυροσβεστών ειδικότερα έγινε πραγματικότητα και επίσημα. Το αίτημα αυτό αφορούσε τη θεσμοθέτηση όλων των ωραρίων εργασίας μεταξύ αυτών και το 24ωρο που ήταν και το κύριο ζητούμενο. Έτσι το  Π.Δ. 25/13 (ΦΕΚ 55 Α/6-3-2013)  από τις 6 Μαρτίου του 2013 ρυθμίζει και επίσημα μεταξύ άλλων και την εφαρμογή του 24ώρου.

       Πρέπει να θυμίσουμε βέβαια και να προειδοποιήσουμε ότι ο τελικός  κριτής για το είδος  του ωραρίου που θα εφαρμοστεί είναι και πρέπει να είναι ο Πυροσβέστης και μόνο αυτός.

      Ο Διοικητής κάθε υπηρεσίας μπορεί μεν με τη σύμφωνη γνώμη του κατά τόπου αρμόδιου υπηρεσιακού Περιφερειάρχη να εναλλάσσει το προσωπικό ανά 12ωρο 16ωρο και 24ωρο, μετά από έγκριση του Α.Π.Σ., ο συνάδελφος Πυροσβέστης είναι όμως αυτός που αποφασίζει ποιο ωράριο τον αντιπροσωπεύει, ποιο ωράριο τον εξυπηρετεί. Πρωταρχικό ρόλο αποτελούν επίσης οι εγκαταστάσεις του κάθε Σταθμού, οι συνθήκες διαβίωσης καθώς και οι συχνότητα των συμβάντων.

       Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι ως συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί εργαζομένους, ότι θα επαγρυπνούμε για την ορθή εφαρμογή του παραπάνω Π.Δ.. Ο τελευταίος λόγος πρέπει να ανήκει στον Πυροσβέστη ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν άμεσα το εργασιακό και επιχειρησιακό του καθεστώς.

      Θεωρούμε ότι το ωράριο που κάθε φορά θα ισχύει, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποφασίζεται από την πλειοψηφία των Πυροσβεστών και κάθε φορά να γίνεται σεβαστό από τη Διοίκηση, συνεκτιμώντας τις πάγιες θέσεις της Ένωσης μας ότι η εβδομαδιαία απασχόληση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 37,5 ώρες και η εργασία πέρα των ωρών αυτών να αμείβεται ως υπερωριακή απασχόληση.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΑΤΤΙΚΗΣ

 

             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡIOΣ                             ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email