Συγχαρητήρια επιστολή – αίτημα συνάντησης
03/04/2015
Σύσταση Επιτροπής Σύνταξης Σχ, Π. Δ. Υγείας & Ασφάλειας στο Π.Σ
06/04/2015

H πολιτική προστασία της πατρίδας μας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

eaps poeyps

 

Αθήνα 3-4-2015

                                                   Προς:  Πρόεδρο Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Αλ. Τσίπρα

                                                   Κοιν:   Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                                                               Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                               Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Κύριε Πρωθυπουργέ

Από δημοσιεύματα στον Τύπο πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της κυβέρνησής σας για «τη θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης.» (ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=691220)

Χωρίς να γνωρίζουμε αν το παραπάνω ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στο «χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη» περιλαμβάνεται και η πολιτική καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, του επιτελικού και επιχειρησιακού βραχίονα της πολιτικής προστασίας της χώρας.

Όπως γνωρίζετε η πολιτική προστασία της χώρας είναι συνυφασμένη με τις αντίστοιχες δομές που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης και βρίσκονται υπό την πολιτική ομπρέλα του «χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εσωτερικών».

Για την καλύτερη αξιοποίηση και συντονισμό όλων των διατιθέμενων πόρων και μέσων, πάγια άποψη μας ήταν να υπάρχει ενιαία πολιτική υπαγωγή και για αυτό ήταν ορθή η επιλογή σας για την υπαγωγή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓΠΠ στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Η πολιτική προστασία της πατρίδας μας αποτελεί την ασπίδα του λαού μας και αποτελεί ένα από τους σημαντικούς παράγοντες εθνικής ισχύος της.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πατρίδα μας, οι όποιες πολιτικές επιλογές στον τομέα αυτό, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους και να γίνονται με περίσκεψη και ουσιαστική στόχευση, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας προς τον Έλληνα Πολίτη.

 

 

Ο Πρόεδρος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Δημήτρης Σταθόπουλος

Ο Πρόεδρος
‘Ένωσης Αξιωματικών
Πυροσβεστικού Σώματος

Γιάννης Σταμούλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email