Για τις κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών του Π. Σ.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την κατανομή της ΕΦΑΠΑΞ αποζημίωσης
28/03/2014
Εμείς οι «ευνοημένοι» της ελληνικής κοινωνίας
03/04/2014

Για τις κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών του Π. Σ.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 2 Απριλίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2014.

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκαν με το  πεπερασμένο υπερεικοσαετές  θεσμικό πλαίσιο,  που δυστυχώς, ενώ μονότονα ζητούμε εδώ και χρόνια να εκσυγχρονιστεί και να αλλάξει, οι  κυβερνητικές συνιστώσες, όλα τα χρόνια των αυτοδυναμιών τους, αλλά και της  τελευταίας συγκυβέρνησής τους,  ουδεμία πρωτοβουλία έλαβαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αποτέλεσμα μετά από κάθε διαδικασία κρίσης να  α δημιουργούνται  εύλογες πικρίες  των στελεχών και η  αίσθηση της αδικίας όταν  στην επιλογή  μεταξύ  εξίσου άξιων στελεχών,  τα κριτήρια  δεν είναι ξεκάθαρα και διακριτά.

Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικά στους ανώτατους βαθμούς βρίσκονται εκτεθειμένα  σε  μια ιδιότυπη  εργασιακή ομηρεία , αφού δεν υπάρχουν ξεκάθαροι  κανόνες ούτε για την εξέλιξή τους, ούτε για τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις τους, ούτε για το εργασιακό του καθεστώς.

Με τις αποδοχές  τους  περιτμημένες, επιπέδου  “Στρατηγού Δεκαβάλα”,τον πέλεκυ της διοικητικής ευθύνης να επικρέμεται στην εργασιακή τους  καθημερινότητα,  αποτελούν εύκολο στόχο και προσφιλές πεδίο “παραδοσιακής  πολιτικής εξάσκησης”.

Τιμούμε όλους τους συναδέλφους που ολοκλήρωσαν ευδόκιμα   την υπηρεσία τους στο Π.Σ. και τους ευχόμαστε να μακροημερεύσουν με υγεία στον αφυπηρετήσαντα βίο τους.

Στους  νεοπροαγόμενους συνάδελφους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και καλή τύχη στη διαχείριση του δύσκολου πυροσβεστικού έργου υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας.

Τέλος καλούμε τις  πολιτικές δυνάμεις  της συγκυβέρνησης πέρα από  ανέξοδες δηλώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες και άμεσα να προχωρήσει  ουσιαστική αλλαγή και εκσυγχρονισμός τόσο του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών όσο και του κανονισμού μεταθέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΥΠΣ                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΠΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ                                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Print Friendly, PDF & Email