ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 29/01/2018

Κατάθεση ψυχής ενός Δόκιμου Πυροσβέστη.
09/02/2018
Υγειονομική Υπηρεσία Π.Σ.
23/02/2018

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 29/01/2018

Αρ.πρωτ.25

Αθήνα, 14/02/2018

 ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                                                  ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

                           ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 29/01/2018

 

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μετά την λήξη της κοινής συνεδρίασης των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων Σ.Α. και Ε.Δ. όπου μετά από την αποτίμηση αποφασίστηκαν:

  • Η ανάγκη απόσυρσης του μισθολογίου (ν.4472/17) και η άμεση έναρξη συζήτησης από μηδενική βάση, με σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Η υποβολή Υπομνήματος προς το Υπουργείο Εργασίας για την έκδοση εγκυκλίων.
  • Η υποβολή Υπομνήματος προς τον Υ.Ε.Θ.Α. για τα οδοιπορικά και εκτός έδρας.
  • Η άμεση συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
  • Η θεσμοθέτηση νέου Βαθμολογίου σε όλα τα Σ.Α. και ιδίως στο Π. Σ.

Στην συνέχεια των εργασιών του Δ.Σ. ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε εκτενώς για την συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου, όπου συμφωνήθηκε να της υποβληθεί  υπόμνημα έτσι ώστε στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή μας, να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα (έκδοση των εγκυκλίων που αφορούν την μάχιμη πενταετία, το άρθρο 12 του ν.4387/16 για τις συντάξεις χηρείας, την υγιεινή και ασφάλεια κ.α.).

Εν συνεχεία το κυρίαρχο ζήτημα που μας απασχόλησε πρωτίστως είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς λόγω έλλειψης Βαθμολογίου, προκύπτουν στρεβλώσεις και αδικίες που προκαλούν πλήθος ερωτημάτων και αποριών αλλά και μεγάλη αγανάκτηση και θυμό στο σύνολο των συναδέλφων. Έγινε ενημέρωση επίσης του Δ.Σ. για επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία από 45 συναδέλφους, από την οποία φαίνεται ξεκάθαρα η αδικία στον χαμηλόβαθμο Πυροσβέστη, λόγω ανυπαρξίας βαθμολογικής εξέλιξης με ενδεικτικό παράδειγμα:

Πυρ/στης με 9 έτη στο Π.Σ. και με προϋπηρεσία 14 έτη στις Ε.Δ. να κατατάσσεται στο κλιμάκιο 23, παραμένοντας στάσιμος για τα επόμενα 6 χρόνια, μέχρι να πάρει το Βαθμό του Αρχ/στη και θα φτάσει τα 30 χρόνια υπηρεσίας με κλιμάκιο 10 και μετά τέλος! Διακρίνοντας τις μεγάλες αυτές στρεβλώσεις ζητάμε επιτακτικά την θεσμοθέτηση βαθμολογίου στο Π.Σ..

Επίσης αποφασίστηκε το 22ο τακτικό πανελλαδικό Συνέδριό μας να πραγματοποιηθεί στην Κυλλήνη Ηλείας στις 29 & 30 Μαίου 2018.

Στην συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του συνδικαλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η έκδοση βιβλίου με μία αξιόπιστη καταγραφή της ιστορίας του συνδικάτου από το 1988 έως σήμερα με άξονες περιεχομένου:

Ποιοί ήταν οι πρωτεργάτες; Τι δυσκολίες συνάντησαν; Ποια κατεύθυνση θα ακολουθούσε; Υπήρχε και γιατί προέκυψε αυτή η ανάγκη το 1988; Πως αντιμετωπίστηκε από το Α.Π.Σ., το Υπουργείο και τα κόμματα, οι πρώτες συνεντεύξεις, το πλαίσιο δράσης οι πρώτες επιτυχίες και μια παρουσίαση των πεπραγμένων του συνδικάτου κατά χρονολογική περίοδο, βάσει θητειών των Δ.Σ. και πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι νέες γενιές Πυροσβεστών να γνωρίζουν μέσα από αυτήν την αναδρομή ότι δεν έχουμε προέλθει από παρθενογένεση, ότι έχουμε ιστορία 30 χρόνων πίσω μας με σκληρούς αγώνες και σημαντικές επιτυχίες στον εργασιακό μας χώρο, δείχνοντας το δρόμο για το δύσκολο μέλλον που έρχεται μετά την συνεχή υποβάθμιση και προσπάθεια αποδόμησης των προσπαθειών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email