Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στα Καμένα Βούρλα,

Ενημέρωση μετά από την συνάντηση με τον Γ.Γ. Π.Π. του Υπ. Δ.Τ.κ Π.τ.Π.
29/04/2015
”Οφειλόμενες Κανονικές άδειες”
07/05/2015

Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στα Καμένα Βούρλα,

 

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στα Καμένα Βούρλα, σήμερα 30 Απριλίου, στη μνήμη των τριών συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και δυστυχώς δε βρίσκονται ανάμεσά μας. Οι συνάδελφοι έχασαν την ζωή τους κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο, το οποίο και εξερράγη εξαιτίας του φαινομένου BLEVE, στις 30 Απριλίου 1999 στα Καμένα Βούρλα.

30 Απριλίου 1999 : Ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων!

Παραμονή πρωτομαγιάς… Οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.

Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο…

Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο…

 

 

Αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος:  Γεννήθηκε το 1958 στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 14-10-1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Π.Υ. Χαλκίδας και Λαμίας. 

Έχασε την ζωή του στις 30 Απριλίου 1999 στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός του οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE.

 

 

Αρχιπυροσβέστης Νίκος Νικολάου:Γεννήθηκε το 1960 στις Κομποτάδες Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στοΠυροσβεστικό Σώμα στις 18-8-1982, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρέτησε στις Π.Υ. Λιβαδειάς και Λαμίας. Έχασε τη ζωή του μαζί με τους συναδέλφους του Πυρ/μο Σ. Σταμέλο και Αρχ/στη Ε. Ριζόπουλο, στις 30 Απριλίου 1999, στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός τους οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE. 

 

 

Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος: Γεννήθηκε το 1953 στα Πετράλωνα Ευρυτανίας. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 5-12-1976, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Ηρακλείου, Καρπενησίου και Λαμίας. Έχασε τη ζωή του στις 30 Απριλίου 1999 στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός τους οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email