Ενημέρωση για την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε.

Ευχές από το Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ για το Πάσχα
09/04/2015
Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας.
16/04/2015

Ενημέρωση για την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε.

titlospoeypsneo-1024x270

Αρ.Πρωτ. 97

 

Αθήνα, 14/04/2015

 

 

 

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις  

                                                                                μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

 

ΘΕΜΑ : «Ενημέρωση σχετικά με την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης

             στο Συμβούλιο της Επικρατείας»

                                                                            

 

 

Συνάδελφοι ,

 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερο έγγραφό μας η Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΥΠΣ) είχε καταθέσει ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας  Αίτηση Ακύρωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τις διατάξεις του Ν.4307/2014  που αποκαθιστούσαν μερικώς ( κατά 50%) τις αποδοχές των ένστολων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.  

Η παραπάνω  Αίτηση Ακύρωσης είχε  ορισθεί να εκδικαστεί την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 09:30 π.μ στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην ανωτέρω εκδίκαση παραβρέθηκαν  μέλη του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ μαζί με τους Νομικούς εκπροσώπους μας κ. Πενταγιώτη Κωνσταντίνο και κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο.

Κατά την εκφώνηση των αιτήσεων ακυρώσεων από τον Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σωτήριο Ρίζο δόθηκε αναβολή , για την 18/09/2015, τόσο στη δική μας αίτηση όσο και σε αυτή των Ειδικών Φρουρών με το αιτιολογικό της διερεύνησης του νομικού μας πλαισίου. Ωστόσο και παρά την αναβολή παρακολουθήσαμε ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία που αφορούσε τους υπόλοιπους αιτούντες (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ , ΠΟΕΠΛΣ, ΠΟΕΣ κ.α ).   

Αναφορικά με τη διαδικασία και συγκεκριμένα εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο Νομικός Εκπρόσωπος αυτού ζήτησε αναβολή της εκδίκασης προκειμένου να διευθετηθεί η εκκρεμότητα για το υπόλοιπο 50% ύστερα από σχετική πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παναγιώτη Καμμένο.

  Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Νομική Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δε γνωρίζει κάτι επίσημα σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος δηλαδή στο να αποδοθεί και το υπόλοιπο 50% με τα ανάλογα αναδρομικά.

  Οφείλουμε να τονίσουμε πως αυτό το γεγονός δε μας προξένησε έκπληξη διότι το Υπουργείο Οικονομικών είχε ήδη αποστείλει έγγραφο από τις 12/03/2015 (με αριθ. Πρωτ. 2/17317/ΔΕΠ)  προς το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο μάλιστα κοινοποίησε και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

 Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρονται κάποια στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις μηνιαίες μεικτές αποδοχές και τα οποία περιλαμβάνουν ουσιαστικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι για το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα θεωρείται τακτοποιημένο και ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για το υπόλοιπο ποσό που εκκρεμεί.

Μετά τα ανωτέρω ο Πρόεδρος του ΣτΕ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Νομικού Εκπροσώπου  του Υπουργείου Άμυνας  και συνεχίστηκε κανονικά η ακροαματική διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούστηκαν όλες οι πλευρές, τόσο εκ μέρους των Υπουργείων όσο και των Ομοσπονδιών και δόθηκε η 20η Απριλίου ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αναλυτικών υπομνημάτων. Μετά και την υποβολή  των υπομνημάτων την ανωτέρω ημερομηνία και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η Απόφαση.

 

Συνάδελφοι,

Αναμφίβολα η παραπάνω εξέλιξη, εν αναμονή της Απόφασης, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην έκβαση της δικής μας εκδίκασης ( την 18/09/2015).  Για ότι νεότερο προκύψει σχετικά το προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ  θα σας ενημερώσει άμεσα για την όποια εξέλιξη.  

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

          ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΦΕΡΤΑΚΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Print Friendly, PDF & Email