Ενημέρωση – Ενέργειες Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   Αρ.Πρωτ. 106                                                                                         Αθήνα, 07.05.2020

 

                                                                ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                 ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση – Ενέργειες Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ».

 

     Η Ομοσπονδία μας με γνώμονα το συμφέρον του Πυροσβέστη, προχωρά με σταθερά αλλά ουσιαστικά βήματα, στην υλοποίηση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν και  αφορούν τον πυροσβεστικό υπάλληλο.

     Ένα πάγιο αίτημα χρόνων που αφορούσε τη βαθμολογική δυνατότητα εξέλιξης των Πυρονόμων, έγινε πράξη. Συνάδελφοι Πυρονόμοι με 26 έτη πραγματικής υπηρεσίας ή 8 χρόνια στο βαθμό του Πυρονόμου δύνανται μέσω εισαγωγής στο Σ.Ε.Μ. να αποφοιτήσουν  ως Ανθυποπυραγοί και να έχουν τη βαθμολογική εξέλιξη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία των Αξιωματικών. Η εν λόγω διαδικασία θα έχει ως αρχή το φθινόπωρο και αναλόγως τις αιτήσεις που θα υποβληθούν στο Α.Π.Σ. θα καθοριστεί η διαδικασία.

     Επίσης εντός των προσεχών ημερών αναμένεται έγγραφο του Α.Π.Σ. όπου οι Πυροσβέστες που συμπλήρωσαν 5 έτη συνολικής υπηρεσίας προάγονται στο βαθμό του Υπαρχιπυροσβέστη και Αρχιπυροσβέστες Μ.Π με 26 έτη συνολικής υπηρεσίας προάγονται στο βαθμό του Πυρονόμου.

     Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράδοση σε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα, Μ.Α.Π. (μιας στολής υπ αριθμ 9 και ενός ζεύγους αρβυλών δασοπυρόσβεσης χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Θετικό και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί το χρονικό σημείο παράδοσης αυτών στους συναδέλφους, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ενισχύοντας τις δυνατότητές τους στην κατάσβεση πυρκαγιών.

   Άμεση επίσης ήταν η παρέμβασή μας προς τον κ. Αρχηγό του Π.Σ. τόσο για τη λήξη αναστολής της χορήγησης κανονικών αδειών, όσο και αίτημά μας για την παράταση του χρόνου διάνυσης των δικαιουμένων ημερών κανονικής άδειας έτους 2019 στο 2020.

   Η Ομοσπονδία μας με πλήρη επίγνωση των καταστάσεων δίνει τον δικό της αγώνα απρόσκοπτα και αμερόληπτα για την υλοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας σε μείζονα θέματα που αφορούν το προσωπικό, όπως ο Κανονισμός Μεταθέσεων, το Βαθμολόγιο και άλλα θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα.  

          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

        

 

Print Friendly, PDF & Email