Εμείς οι Πυροσβέστες και η μάχη με τις δασικές πυρκαγιές.

Ισονομία και Δικαιοσύνη.
01/08/2017
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/09/2017
25/08/2017

Εμείς οι Πυροσβέστες και η μάχη με τις δασικές πυρκαγιές.

titlos poeyps neo

Αρ. Πρωτ.:477                                                                     Αθήνα  17/08/2017

 

                                                      ΠΡΟΣ: 1) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη ΠΟΕΥΠΣ

               2) Μ.Μ.Ε

                                                       ΚΟΙΝ:  1) Τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών

                                                                                               2) Αρχηγό Πυρ/κού Σώματος

3) Πολιτικούς φορείς   4) ΑΔΕΔΥ

 

 

ΘΕΜΑ: « Εμείς οι Πυροσβέστες και η μάχη με τις δασικές πυρκαγιές »

 

 

Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες αλλά και το γήπεδο πάνω στο οποίο ο κάθε πολιτικός και πολιτικάντης, εφήμερος ψευτοσυνδικαλιστής, ξιφουλκούσε προκειμένου να δρέψει την προβολή που του εξασφάλιζαν αφειδώς τα Μ.Μ.Ε., αρκεί να πει κάτι και να κατηγορήσει κάποιους.

Εμείς από την πλευρά μας, ως οι άνθρωποι και ως επαγγελματίες πυροσβέστες που είμασταν μπροστά στη φωτιά και αυτοί που σήμερα είμαστε ήρωες, αλλά εχθές αργόσχολοι, τεμπέληδες και ανεκπαίδευτοι θέλουμε με δύναμη να φωνάξουμε και να καταλάβουν άπαντες ότι :

  • Εμείς οι επαγγελματίες πυροσβέστες δε θέλουμε να μένουμε στο χώρο της πυρκαγιάς και προσπαθούμε να τελειώνουμε γρήγορα με την κατάσβεσή της, γιατί απλά δεν πληρωνόμαστε με την ώρα και δεν εξασφαλίζουμε τίποτα παραπάνω με την παραμονή, εκτός από κόπο.
  • Είμαστε μάχιμοι και έχουμε μάθει να δουλεύουμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά, διότι στόχος μας είναι ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τη φωτιά για ξεκουραστούμε για την επόμενη, που δεν ξέρουμε πότε θα είναι. Γιατί υπάρχει η περίπτωση να είναι ταυτόχρονα με την πρώτη.
  • Οι μάχιμοι πυροσβέστες θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως  κομμάτι του μηχανισμού της πρόληψης αλλά και της καταστολής της πυρκαγιάς και όχι ως ΝΟΥΜΕΡΑ. Οι περισσότεροι τις πιο πολλές φορές δεν φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα, και συνήθως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Για το λόγο αυτό ζητάμε λελογισμένη χρήση του προσωπικού, χαμηλόβαθμων αλλά και αξιωματικών, και να μην υπάρχουν μετακινήσεις ανούσιες, αναποτελεσματικές και παράλογες, που πραγματοποιούνται μόνο και μόνο για να ακουστεί καλύτερα στα Μ.Μ.Ε..
  • Θέλουμε ένα και ενιαίο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι τη λογική των πολλών και ευέλικτων μονάδων που κάποιοι τεχνηέντως αφήνουν να πλανάται, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι τέτοιες λογικές μας βρίσκουν αντίθετους, διότι οι καταστροφές μας χρειάζονται όλους απέναντί τους  και μας χρειάζονται όλους μαζί, όχι τον καθένα στο μαγαζάκι του.
  • Θέλουμε να παρακαλέσουμε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. να είναι πιο επιλεκτικοί σε αυτούς που καλούν και να μην δίνουν χώρο σε όσους θέλουν απλά να φωνάξουν. Θέλουμε να καλέσετε όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είχαν κάνει λάθος στις δηλώσεις τους και να τους ρωτήσετε τι έχουν να πουν τώρα, μετά την ολοκλήρωσης της αποστολής μας για την οποία έλεγαν ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, με λάθος σχεδιασμό, χωρίς στόχο και άλλες τέτοιες αερολογίες που εύκολα ξεστομίζουν, αφού στο κάτω κάτω δεν πληρώνουν και τίποτα.
  • Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εμπιστευόμαστε τους αξιωματικούς και τους επικεφαλής μας διότι είναι κομμάτι του σώματός μας και μαζί τους έχουμε βρεθεί σε ουκ ολίγες φωτιές και αν γίνονται λάθη οφείλονται σε  παράγοντες που έχουν να κάνουν με την πίεση, το άγχος και την κατάσταση και όχι στην αξιοσύνη αυτών που αποφασίζουν, αν και υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για τις επιχειρησιακές επιλογές της ηγεσίας καθώς και των πολιτικών επιλογών που επέβαλαν περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την πυρασφάλεια της χώρας με τα αποτελέσματα που είδαμε όλοι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email