Έκτακτη Δωρεά του Ι. Σ. Νιάρχος στο Π.Σ,

Αρ.Πρωτ. 153                                                                

Αθήνα, 30.07.2018

 

                                                          ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο Ι. Σταύρος Νιάρχος

                                                                       κ. Ανδρέα Δρακόπουλο Ίδρυμα

                                                           ΚΟΙΝ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                       Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ: «Έκτακτη Δωρεά του Ι. Σ. Νιάρχος στο Π.Σ »

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Π.Σ. μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της Διοίκησης του Ιδρύματος για την εκ νέου στήριξη του έργου του με την δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση που έρχεται μετά την συγκλονιστική και ασύλληπτη τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες και επαίρει το τεράστιο έργο του Ιδρύματος, που μέσω των κοινοφελών του δραστηριοτήτων έχει στηρίξει διαχρονικά το Π.Σ.

Εκφράζοντας την φωνή και τις αγωνίες του απλού έλληνα πυροσβέστη, κάθε χρόνο, όπως και εφέτος, με όλους τους τρόπους και σε όλα τα μέσα, υπογραμμίζουμε τις μεγάλες ελλείψεις του προσωπικού μας, που απροστάτευτο και σε τρομερά δύσκολες συνθήκες, καλείται χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα μέσα προστασίας να προστατεύσει την ζωή αλλά και την περιουσία των συνανθρώπων μας.

Καθίσταται ανθρωπίνως αδύνατο όμως αυτό να το πράξει, αφού οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας μας έχουν οδηγήσει να εργαζόμαστε σε συνθήκες μέγιστης ανασφάλειας, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, με οχήματα ασυντήρητα και εν τέλει επικίνδυνα στην χρήση τους, με μοναδικά όπλα το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που διακρίνει και τον τελευταίο από εμάς!

Σε αυτές τις συνθήκες εργαστήκαμε και κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής. Εκεί που δεν μπορέσαμε, αν και δώσαμε και το περίσσευμα της ψυχής μας να διασώσουμε έστω και έναν παραπάνω συνάνθρωπό μας από την καταστροφική μανία της φωτιάς!

Όπως αναφέρετε στην σημερινή σας ανακοίνωση για την απόφαση της Διοίκησης για την στήριξη του έργου του Π.Σ. προτίθεστε το επόμενο χρονικό διάστημα να συναντήσετε τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ώστε να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο παροχής της υποστήριξης αυτής.

Θέλοντας να συμβάλλουμε δημιουργικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο αλλά και επιθυμώντας να εκφράσουμε, ως το θεσμικό όργανο εκπροσώπησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πυροσβεστών κατ’ ιδίαν την ευγνωμοσύνη μας για την τόσο μεγάλη συνεισφορά σας στους υπαλλήλους του Π.Σ. σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email