ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας: Υπόμνημα και αίτημα για συνάντηση.

Φορολογικό Νομοσχέδιο: δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ .
13/01/2013
ΕΥΠΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αναδιοργάνωση υπηρεσιών Στ. Ελλάδας.
14/01/2013

ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας: Υπόμνημα και αίτημα για συνάντηση.

 

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

_____________________________________________________________________

Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3  – Π.Υ. Λαμίας

Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& ΦΑΞ.: 2231033636

                                                                                                                     

Τηλ. Προέδρου6973771278

Τηλ. Γενικού Γραμματέα6973771290                 ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                               Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο

 Λαμία 14-01-2013                                                             Σωτήριο

                                                                                 ΚΟΙΝ: 1. ΠΟΕΥΠΣ

                                                                                             2. Όλα τα μέλη της Ένωσής μας

                                                                                         

Αρ. Πρωτ. : 1

                                                               

         ΘΕΜΑ: «Υπόμνημα θέσεων της Ένωσής μας και αίτημα για συνάντησή μας»

 

                    κ. Αρχηγέ, με την ευκαιρία της πρώτης μας επικοινωνίας μετά την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, το οποίο και αναλαμβάνετε σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομείτε δυστυχώς έχουν φέρει τον οργανισμό σε πολλά αδιέξοδα και σε συνάρτηση με το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον κάνουν αφόρητη την κατάσταση για το Πυροσβεστικό προσωπικό. Οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που ένα από τα βασικά μας αιτήματα, το θέμα του ωραρίου, επί των ημερών σας βαίνει προς επίλυση, εκφράζοντας παράλληλα και την ευχή να αντιμετωπιστούν με την ίδια ευαισθησία και τα άλλα μεγάλα ζητήματα που λιμνάζουν τόσα χρόνια με τις προηγούμενες ηγεσίες να αποφεύγουν επιμελώς να ασχοληθούν καν με αυτά

                   Τα σημαντικότερα θέματα που θέτουμε για διάλογο στην αιτούμενη συνάντησή μας είναι τα εξής:

                    1. Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Σώματος:

                    Η Ένωσή μας για το θέμα αυτό έχει εκφράσει την θέση, ότι η επιχειρούμενη Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Π.Σ., αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για την δημιουργία ενός οργανισμού σύγχρονου και αξιόπιστου που θα καλύπτει τις ανάγκες πυρασφαλείας της χώρας και επιβάλλεται να συντελεστεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις βασικές παραμέτρους και όχι μόνο το όποιο οικονομικό όφελος προκύψει από το κλείσιμο κάποιων Υπηρεσιών. Όσον αφορά τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά και το πρακτικό της Επιτροπής της 13-01-2012, εκφράζουμε την αντίθεσή σε οποιαδήποτε αναστολή λειτουργίαςΠ.Υ ή Π.Κ, όπως βεβαίως και της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Λαμία. Επίσης προτείνουμε την αναβάθμιση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας (πλήν Π.Υ. Λαμίας και Π.Υ. Χαλκίδας που είναι Α’ Τάξης) όπως επίσης και την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε Σταθμούς Δ’ Τάξης. Τα παραπάνω αποτελούν την γενική κατεύθυνση μας για το θέμα αυτό,ζητάμε αναβάθμιση και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών και όχι κατάργησή τους, ενώ εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις προτάσεις της Επιτροπής που συνέταξε τοπρακτικό της 13-01-2012 και προτείνουμε την επαναξιολόγηση όλων των πραγματικών δεδομένων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

                  2. Επιφυλακές Πυροσβεστικού Προσωπικού των Υπηρεσιών μας:

                  Δυστυχώς η περασμένη αντιπυρική περίοδο ανάδειξε με τον χειρότερο τρόπο τις μεγάλες αδυναμίες διαχείρισης του προσωπικού μας, το οποίο καταπονήθηκε αναίτια και άσκοπα, αφού για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κάποιο σημείο της Περιφέρειας άμεσα και χωρίς χρονοτριβή επιβαλλόταν  το μέτρο των μερικών επιφυλακώνχωρίς λογική εξήγηση λόγω των τεράστιων αποστάσεων ανάμεσα στους Νομούς της Περιφέρειας και βεβαίως την πρακτική χρησιμότητα του μέτρου. Διατάχτηκαν έντεκα (11) μερικές επιφυλακές, για εκδήλωση ενός συμβάντος τις περισσότερες από αυτές, μέτρο που καταφανώς προκάλεσε κόπωση χωρίς ουσία στο προσωπικό αφού οποιοδήποτε συμβάν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τις Υπηρεσίες των όμορων Νομών και εν συνεχεία από τις πιο μακρινές Υπηρεσίες. Δυστυχώς για το θέμα αυτό δεν υπήρξε καμία συνεργασία με την ηγεσία της Περιφερειακής μας Διοίκησης, όχι βεβαίως με δική μας ευθύνη, γεγονός που καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και ευελπιστούμε να υπάρξει στο μέλλον με όποια και να είναι αυτή.

                 3. Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης:

                 Για το θέμα αυτό θεωρούμε πως η πρόσληψη της συγκεκριμένης κατηγορίας συναδέλφων, ναι μεν συνετέλεσε θετικά στα φαινόμενα αντιμετώπισης της έλλειψης του   προσωπικού στις Υπηρεσίες, όμως στην ουσία δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αφού η μη χρησιμοποίησή τους σε νυχτερινή εργασία ή σε εργασία Κυριακών και αργιών, ανέδειξε και πάλι το παραπάνω θέμα. Απαιτείται επιπλέον η δημιουργία ξεχωριστού οργανογράμματος και κατανομής θέσεων ανά Υπηρεσία μέχρι την μονιμοποίησή τους.

                 4. Άδειες προσωπικού – προώθηση νέου Π.Δ.:

                 Να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση και εφαρμογή το Π.Δ. ρύθμισης των αδειών – διευκολύνσεων των πυροσβεστικών Υπαλλήλων και εναρμόνιση των διατάξεων του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων με τον ΚΕΥΠΣ, καθώς αποτελούμε την τελευταία κατηγορίαενστόλων, στην οποία δεν εφαρμόζονται οι εν λόγω διατάξεις και που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας.

                 5. Έξοδα μεταθέσεων συναδέλφων – έξοδα αποστρατείας συνταξιούχων συναδέλφων:  Ζητάμε την άμεση καταβολή των εξόδων μεταθέσεων και αποστρατείας των συναδέλφων, καθώς η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί έχει δημιουργήσει μεγάλα φαινόμενα ανέχειας και μεγάλων αδιεξόδων που φτάνουν στα όρια της απελπισίας αρκετών από εμάς.

                6. Προβλήματα στέγασης και συντήρησης Υπηρεσιώνόπως π.χ της Π.Υ. Οινοφύτων, οι συνάδελφοι των υποφέρουν στην κυριολεξία διαβιώνοντας σε συνθήκες που δεν συνάδουν σε επίπεδο Υπηρεσίας διαφύλαξης της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αφού δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας.

                Τα παραπάνω αποτελούν επιγραμματικά τις θέσεις της Ένωσής μας για κάποια από τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας ενώ βεβαίως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα θέλαμε να σας εκφράσουμε κατά την συνάντησή μας.

               Ζητάμε λοιπόν το συντομότερο δυνατόν συνάντηση του Δ.Σ., μίας εκ των μεγαλυτέρων Ενώσεων της χώρας μαζί σας με σκοπό την προώθηση λύσεων που μας απασχολούν όπως και την εκτενή ενημέρωσή σας για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην  Περιφέρειά μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                              ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Print Friendly, PDF & Email