ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ: ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΗΣ.
16/02/2013
Μη συνεργείτε στην περαιτέρω μείωση του μισθού μας.
18/02/2013

ΕΥΠΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ.

 

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

_____________________________________________________________________

Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3  – Π.Υ. Λαμίας

Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& ΦΑΞ.: 2231033636

                                                                                                                     

Τηλ. Προέδρου6973771278

Τηλ. Γενικού Γραμματέα6973771290                    ΠΡΟΣ: Μέλη της Ένωσής μας

                                                                                   

Λαμία 17-02-2013                                                       ΚΟΙΝ: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                               

Αρ. Πρωτ9

                                                               

         Θέμα: «Αποτελέσματα συνάντησης προεδρείου της Ένωσης με τον Αρχηγό του

                    Π.Σ»

                 

                   Στις 12-02-2013 μετά από αίτημά μας υπήρξε συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τελική διευθέτηση του ζητήματος του ωραρίου, η επιχειρούμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ. και οι προθέσεις της πολιτικής και φυσικής για κλείσιμο Υπηρεσιών και Κλιμακίων, το φλέγον ζήτημα των συνεχών επιφυλακών και ο περιορισμός χρήσης αυτών από την Περιφερειακή Διοίκηση και τους Διοικητές των Π.Υ, η ρύθμιση των θεμάτων της κατηγορίας των πενταετών πυροσβεστών αλλά και η ρύθμιση θεμάτων που προκύπτουν από τον Κανονισμό Μεταθέσεων.

                 Οι τοποθετήσεις του Αρχηγού του Π.Σ. ήταν οι εξής:

                  Για το θέμα του ωραρίου ανάφερε ότι η εφαρμογή του 24ώρου σε όσες Υπηρεσίας οι συνάδελφοι το επιθυμούν, έχει αρχίσει με προφορικές εντολές έως την τελική διευθέτηση του θέματος με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και των εφαρμοστικώνεγγράφων από το Α.Π.Σ. που θα καθορίζουν όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.

                 Για το μεγάλο θέμα της αναδιοργάνωσης και το ενδεχόμενο κλείσιμο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων μας ανάφερε ότι δεν θα κλείσει καμία Υπηρεσία ή Κλιμάκιο, αν και όπως είπε Κλιμάκια με πέντε και δέκα συμβάντα το χρόνο πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν. Στο σημείο αυτό μετά από παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης εκφράστηκε η πλήρης αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Κλιμάκια αυτά έχουν προγραμματίσει την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή στα νέα οικονομικά δεδομένα, ενώ μια τέτοια εξέλιξη σε ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την μελλοντική τους επιβίωση. Η θέση της Ένωσής μας είναι ξεκάθαρη για το θέμα αυτό όπως επίσης και για ενδεχόμενες συγχωνεύσειςκοντινών χιλιομετρικά Υπηρεσιών ή Κλιμακίων. Επίσης έγινε μνεία από τον Αρχηγό για το θέμα του εθελοντισμού και πόσο ο θεσμός αυτός μπορεί να αναβαθμίσει το επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας. Και σε αυτό εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας για το ενδεχόμενο απώλειας της αυτονομίας του Π.Σ. με την θεσμοθέτηση υποκατάστατων Υπηρεσιών, όπως των Δημοτικών ή των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών, όπως αναφέρονται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση, με ότι αυτό σημαίνει για την μελλοντική μας λειτουργία. Μέρος της συζήτησης ύστερα από δική μας επισήμανση ήταν και η τακτοποίηση του θέματος της κατηγορίας των πενταετών πυροσβεστών, αφού δεν μπορεί το εργασιακό καθεστώς τους όπως και η ρύθμιση άλλων θεμάτων να μείνουν έξω από την συζήτηση για την αναβάθμιση του Π.Σ., καθώς αποτελούν τμήμα του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό. Τέλος για το θέμα της αναβάθμισης των Υπηρεσιών εκφράσαμε και την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόβλεψη που υπάρχει στο κατατιθέμενο Σχέδιο Νόμου για παροχή υπηρεσιών και ποινικοποίηση της αμέλειας των πολιτών σε συγκεκριμένα ζητήματα, αφού θεωρούμε πως έτσι θα χαθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του Π.Σ. με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή του στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, που απαιτεί την προστασία της ζωής και της περιουσίας του από Υπηρεσίες που πληρώνει με το υστέρημά του.

               Τέθηκε επίσης από την πλευρά μας, το θέμα των επιφυλακών και τηςκαταχρηστικής εφαρμογής τους  από την Περιφερειακή Διοίκηση όπως και από ορισμένους Διοικητές Υπηρεσιών την περασμένη αντιπυρική περίοδο, με τον Αρχηγό να το δικαιολογεί στον μεγάλο αριθμό συμβάντων κυρίως στην ΕύβοιαΕπισημάναμε στο σημείο αυτό την απαραίτητη τήρηση της νομιμότητας και ότι σε περίπτωση επανάληψης και εφέτος τέτοιων φαινομένων θα υπάρξει νόμιμη αντιμετώπιση με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί αυτό απαραίτητο.

              Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν από τη εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων και τη ανάγκη  διόρθωσης των στρεβλώσεων που υπάρχουν σε αυτόν, με τον Αρχηγό να τονίζει ότι δεν απαιτείται νέος κανονισμός μεταθέσεων του προσωπικού αλλά επιμέρους διορθώσεις στον υπάρχοντα, αφού ένας νέος όπως ανέφερε κανονισμός μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες που υπάρχουν με αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων των συναδέλφων, θέση στην οποία διαφωνήσαμε καθώς μπορεί μια νέα ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη πρόταση μπορεί να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα βασισμένη στις σημερινές πραγματικές ανάγκες του προσωπικού και πάντα βασισμένη στην αρχή της δικαιοσύνης για όλους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                              ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Print Friendly, PDF & Email