ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Επιστολή προς τον Αερολιμενάρχη

ΠΟΕΥΠΣ: Συνάντηση εργασίας για όλα τα τρέχοντα εργασιακά μας ζητήματα
08/07/2014
ΠΟΕΥΠΣ: Πρόσληψη 500 νέων Πυροσβεστών.
10/07/2014

ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Επιστολή προς τον Αερολιμενάρχη

 

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ

Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44  Τηλ: 22410-23334/23333    Φαξ: 22410-27443

Email: [email protected]“>eypsnrd@gmail.com

 

Τηλ  Προέδρου            6945416242                    Προς:     Αερολιμενάρχη ΚΑΡΔ

Τηλ. Γεν. Γραμματέα    6977425809                   Κοιν.: 1. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                      2. Διοικητή ΥΠΑ

                                                                                      3. Π.Δ.Π.Υ Ν. Αιγαίου

                                                                                      4. Διοικητή Π.Υ Α/Δ Ρόδου

                                                                                      5. ΠΟΕΥΠΣ                                                                                      

                                                                                      6. Μέλη μας (πίνακας ανακοινώσεων & mail)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Αρίθμ. Πρωτ. 95                                                                       

Ρόδος  05-07-2014

 

 

     Κυρία Αερολιμενάρχη,

 

     Για άλλη μία φορά απέναντι στην απαθή, αδιάφορη στάση που δείχνετε στα προβλήματα του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, καλούμαστε να σας αποστείλουμε αυτό το έγγραφο και να σας υπενθυμίσουμε τις υποσχέσεις σας από την  τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί σας. Συγκεκριμένα στις 14-05-2014 ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 12:00 συζητήσαμε μαζί κάποια σοβαρά θέματα που αφορούν την σωστή λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Διαγόρας Ρόδου.

 

     Τα θέματα που μας απασχολούσαν και απασχολούν ακόμα, ευελπιστώντας  να δώσετε άμεσες λύσεις είχαν να κάνουν με την:

  • Έλλειψη ενημέρωσης και παροχής πληροφοριών σε συμβάν ή αναμενόμενο συμβάν αεροσκάφους (επιβαίνοντα άτομα, καύσιμα, βλάβη, μεταφορά χημικών ή άλλων επικίνδυνων υλικών…) από την ΥΠΑ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την καλύτερη και ασφαλέστερη επέμβαση της Υπηρεσίας. Η απάντηση σας ήταν ότι θα μας ενημερώσετε άμεσα με ποιόν τρόπο  θα λαμβάνουμε τις πληροφορίες αυτές, που έως τότε δεν είχαμε ποτέ. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση από εσάς σχετικά. 
  • Βλάβη του υπέργειου υδροστομίου και συγκεκριμένα της αντλίας αυτού, που προκλήθηκε με την έναρξη των εργασιών στο προς επισκευή κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος είναι τα Πυροσβεστικά Οχήματα να μη καλύπτουν τους προβλεπόμενους βάση κανονισμών χρόνους πλήρωσης νερού. Η απάντησή σας ήταν ότι θα στείλετε κάποιον τεχνικό να δει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και τι ακριβώς χρειάζεται ώστε να επισκευαστεί άμεσα. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης σε αυτό.
  • Κατασκευή στεγάστρου για τους οικίσκους και για τα Πυροσβεστικά Οχήματα. Σας ζητήσαμε να φροντίσετε να κατασκευαστεί ένα στέγαστρο ώστε οι υπάλληλοι να μην είναι υποχρεωμένοι 24 ώρες το 24ωρο να είναι κλεισμένοι μέσα στους οικίσκους με κλιματιστικά, αλλά να μπορούν να κάθονται και έξω προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες ήλιο, βροχή, αέρα. Δεσμευτήκατε ότι άμεσα θα στείλετε κάποιον τεχνικό να δει τα υλικά που χρειάζονται, να μετρήσει τον χώρο και να κατασκευαστεί το στέγαστρο αυτό. Μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει κανείς τεχνικός για καμία εργασία.

     Δεν μπορεί να προβάλλεται η δικαιολογία ότι η κατασκευή του δεν προχωράει λόγω έλλειψης χρημάτων, αφού μιλάμε για μερικά μόλις ευρώ για τα υλικά. Αντ’ αυτού με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάστηκε προς εξυπηρέτηση φυσικά του επιβατικού κοινού, στέγαστρο ίσως δέκα φορές μεγαλύτερο από ότι έχουμε ζητήσει εμείς. Και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγω δεν κατασκευάστηκε μαζί με αυτό και το στέγαστρο στην Υπηρεσία μας;    

     Δεν καταλαβαίνουμε  την αδιαφορία που έχει επιδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΥΠΑ, για τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκαλούνται στα  Πυροσβεστικά Οχήματα από την έλλειψη στεγάστρου, οχήματα υπερσύγχρονα έρμαια των καιρικών συνθηκών (βροχή, ήλιος). Δεν αποφασίζεται η κατασκευή ενός  στέγαστρου γι αυτά, επικαλούμενη  ως υπηρεσία την έλλειψη χρημάτων. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αυτή τη στιγμή με αυτό που πράττει η ΥΠΑ «γλυτώνει» μεν  λίγα ευρώ, προκαλώντας όμως  ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ στα οχήματα αν αναλογιστείτε συγκριτικά ότι το κόστος αγοράς του ενός μόνο Πυροσβεστικού Οχήματος είναι κάτι λιγότερο από τα χρήματα που χρειάζονται να τελειώσει το υπό κατασκευή κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Και εσείς εδώ έχετε τρία τέτοια οχήματα …….. τα συμπεράσματα δικά σας.  

 

     Κυρία Αερολιμενάρχη,

 

     Η Ένωση μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε και πιστεύουμε ότι στάθηκε αρωγός στα σχέδια σας να επισκευαστεί επιτέλους το υφιστάμενο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Φυσικά και υπήρχαν παρεμβάσεις μας προς όφελος των συναδέλφων Πυροσβεστών που υπηρετούν εκεί, αλλά αποδεχτήκαμε την προσωρινή μετεγκατάσταση, ώστε επιτέλους να επισκευαστεί το κτίριο και να ξεχαστούν οι κακές μνήμες του παρελθόντος όπου τρωκτικά και πυροσβέστες συνυπήρχαν αρμονικά.

     Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι το υπό κατασκευή κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις 02-02-2014 είναι σε παύση εργασιών από μεριάς του εργολάβου, αίτημα που έχει αποδεχτεί και η ΥΠΑ. Η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης του έργου που ήταν για το μήνα Οκτώβριο, πλέον δεν είναι σε ισχύ, λογικό αυτό αφού δεν πραγματοποιούνται καθόλου εργασίες.

     Με αφορμή λοιπόν της μη τήρηση των παραπάνω υποσχέσεων από εσάς και με δεδομένο ότι πλέον ο όρος της «προσωρινής» μετεγκατάστασης παύει να είναι προσωρινός, σας δηλώνουμε ότι η Ένωση μας δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να πάει σε χώρους ανάλογους του δικού σας χώρου εργασίας και κάποιων άλλων υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιριών που συστεγάζονται μαζί σας. Παράλληλα καλούμε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή μάλιστα και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών να πάρει θέση και σε αυτό το χρόνιο φλέγον θέμα που έχει να κάνει με το αν η ΥΠΑ θέλει ή όχι την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα αεροδρόμια της. Αν ναι πρέπει επιτέλους το ΑΠΣ να προστατέψει την αξιοπρέπεια του Πυροσβέστη και του ίδιου του Πυροσβεστικού Σώματος, υποχρεώνοντας την ΥΠΑ για τα αυτονόητα. Δεν μπορούμε πια να ζούμε και να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες.  Πρέπει να δοθούν λύσεις ΑΜΕΣΑ.

 

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                      Ο Πρόεδρος

 

       Χατζηκυριάκος  Ιωάννης                                                                          Κάσσας Παναγιώτης

 

    

Print Friendly, PDF & Email