Κάλεσμα της ΠΟΕΥΠΣ στην πανελλαδικη ένστολη συγκέντρωση.
31/07/2014
Η “ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ” ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
03/08/2014

ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Επίσκεψη Κικίλια.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ

            Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44                               Τηλ./Φαξ: 22411 16522

E-mail: [email protected]“>[email protected]

 

 

Τηλ. Προέδρου            6945416242                                                                                                    Προς: MME

Τηλ. Γεν. Γραμματέα    6977425809                                                                                                                                                      Κοιν.: ΠΟΕΥΠΣ      

                                                                             

Αριθμ. Πρωτ.  127                                   

Ρόδος 02/08/2014                                                                                 

  Δελτίο Τύπου

       Εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος Κάσσας Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος Γιαννιός Ιωάννης και ο Γεν.Γραμματέας Χατζηκυριάκος Ιωάννης, πραγματοποίησαν χθες 01-08-2014 και ώρα 14:00 συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, στα πλαίσια της διήμερη επίσκεψης του στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δωδεκανήσου. 

     Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας μας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε όσα θέματα έγκεινται της αρμοδιότητας του και για τα υπόλοιπα να κάνει ότι είναι δυνατόν για να δοθούν λύσεις. 

     Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στον Υπουργό  υπόμνημα με όλα τα προβλήματα αναλυτικά, δηλώνοντας ταυτόχρονα την άποψη και τις προτάσεις τους που μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις τους.  

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν: 

  • Στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν όλες οι Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια της Δωδεκανήσου  αναφερόμενοι στις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας από αυτές αναλυτικά, ενώ ζητήθηκε  η συνδρομή του ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της νήσου Κω  και το κλιμάκιο της Καρπάθου, που εξαιρέθηκαν από τις προηγούμενες τοποθετήσεις νέων πυροσβεστών,  με την έξοδο από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών των 500 ατόμων που προσλήφθηκαν πριν μερικές μέρες. 
  • Στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κ/Α Ρόδου με την παύση των εργασιών στο υπό κατασκευή κτίριο και στα διάφορα λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ/Α Κω. 
  • Στη σοβαρή έλλειψη ατομικών εφοδίων στους πυροσβέστες, αφού η τελευταία φορά που χορηγήθηκαν κάποια,  ήταν το 2008 και έκτοτε τίποτα. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε να χορηγηθεί άμεσα ο βασικός ατομικός εξοπλισμός στους πυροσβέστες (κάποιοι έχουν μόνο μια στολή εργασίας) αφού αυτή τη στιγμή τα υπό φυσιολογική φθορά ατομικά είδη που έχουν στη κατοχή τους, δεν τους παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητά. 
  • Στην παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων και την έλλειψη κονδυλίων για αντικατάσταση ελαστικών και τη πραγματοποίηση επισκευών. 
  • Στο σοβαρό θέμα της έλλειψης ενός αξιοκρατικού και δίκαιου κανονισμού μεταθέσεων, που να γνωρίζει ο κάθε πυροσβέστης από τη πρώτη στιγμή που θα βγει από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών, που θα τοποθετηθεί, για πόσο και πότε τελικά θα πάει να υπηρετήσει στον τόπο συμφερόντων του. Έναν αδιάβλητο κανονισμό μεταθέσεων που θα αποβάλλει δια παντός αδικίες και μικροπολιτικά παιχνίδια.    

        Τέλος του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στις  αντιδημοκρατικές ενέργειες της Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που δεν συμμορφώνεται και δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την χρηματική αποκατάσταση των Ενστόλων, υποχρεώνοντάς τους  να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. 

      Παρά τα προβλήματα οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δεσμεύονται,να συνεχίσουν το έργο τους κρατώντας το Πυροσβεστικό Σώμα ψηλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένα Σώμα το οποίο διαφυλάσσει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

     Ο Υπουργός δεσμεύτηκε  τη φλόγα, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσπαθήσει να τα διατηρήσει σκύβοντας στα προβλήματά, δίνοντας άμεσα λύσεις σε θέματα που πρωτίστως έχουν να κάνουν με τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών  και την ασφάλεια των πυροσβεστών.

           

  

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                 Ο Πρόεδρος

 

Χατζηκυριάκος  Ιωάννης                                                                                        Κάσσας Παναγιώτης

 

Print Friendly, PDF & Email