ΠΟΕΥΠΣ: Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό.
23/05/2013
ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΩΔ/ΝΗΣΩΝ: Εξόφληση Εκτός έδρας έτους 2012
24/05/2013

ΕΥΠΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΩΔ/ΝΗΣΩΝ: Κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ

Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44  Τηλ: 22410-23334/23333    Φαξ: 22410-27443

Email: [email protected]“>[email protected]

 

Τηλ  Προέδρου            6945416242                                 Προς:  1. ΥΠΑ / Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών

Τηλ. Γεν. Γραμματέα    6977425809                                                Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Δ7) / Τμήμα Ε’                                              

                                                                                                2. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου

                                                                                     Κοιν.:  1. Διοικητή ΥΠΑ

                                                                                                2. Π.Δ.Π.Υ Ν. Αιγαίου

                                                                                                3. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                                4. ΑΠΣ / Δνση Τεχνικών / Τμήμα 3ο : Στέγασης

                                                                                                5. ΑΠΣ / Δνση Υγιεινής & Ασφάλειας / Τμήμα 2ο /

                                                                                                    Ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας

                                                                                                6. Διοικητή Π.Υ ΚΑ Ρόδου

                                                                                                8. ΠΟΕΥΠΣ

                                                                                                7. Μέλη μας (πινάκας ανακοινώσεων)

 

Αρίθμ. Πρωτ. 68                                                                          

Ρόδος  20-05-2013

 

 

     Πρόσφατα ήρθε στην κατοχή μας έγγραφό σας με θέμα Έργο «Επισκευή-βελτίωση εγκαταστάσεων Πυροσβεστικού και Αστυνομικού σταθμού και κτηρίων Αερ/θμού στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας» με αριθμ. πρωτ. Δ7/Ε//11161/1764 της 22-04-2013 στο οποίο υπάρχει και σχετική από έγγραφο της Ένωσης μας. Στο συγκεκριμένο έγγραφο διαβάζουμε προς έκπληξη μας ότι επικαλείστε λόγους δημόσιας ασφάλειας και μετατόπιση των ευθυνών για  οποιονδήποτε κίνδυνο προκύψει, όπως ακριβώς αναγράφετε, με την παραμονή μας στο χώρο του Π.Σ ΚΑΡΔ. Αυτό από μόνο του μας βάζει σε προβληματισμό μήπως τελικά ο λόγος που χρειάζεται για τρίτη φορά η Ένωση μας, με έγγραφό της να σας ζητήσει να της χορηγήσετε τα αποτελέσματα Εργαστηριακού Ελέγχου Αντοχής Σκυροδέματος των  Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αεροδρομίου Διαγόρας Ρόδου και δεν το πράττετε, έχει να κάνει με μια μεγάλη αλήθεια την οποία παρουσιάζετε παραπάνω. Γιατί επικαλείστε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το κτίριο για λόγους δημόσιας ασφάλειας; Από τι θα μπορέσουν να προκύψουν κίνδυνοι με την παραμονή μας στον χώρο του Π.Σ ΚΑΡΔ;

 

     Η υπηρεσία σας από την έναρξη των εργασιών είχε ως κύριο μέλημα της απλά την μετακίνηση των πυροσβεστών σε προκατασκευασμένους (μεταλλικά πάνελ πολυουρεθάνης) οικίσκους, δίχως να παρέχετε τα ελάχιστα που χρειάζεται μία Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να δουλέψει. Προσπαθούσαμε όλο αυτό το διάστημα των διεργασιών να σας δώσουμε να καταλάβετε τις ελάχιστες απαιτήσεις ώστε να μεταστεγαστεί μια πυροσβεστική υπηρεσία, όσο αφορά τις συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών, τους οποίους και εκπροσωπούμε. Δυστυχώς χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε να αντιληφτείτε ότι μια Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είναι απλά ένα γραφείο όπου μπορεί να μετακινηθεί άμεσα από ένα κτήριο σε κάποιο άλλο. Σε μία Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν υλικά, εργαλεία, εξοπλισμός και φυσικά ανθρώπινες ψυχές και απαιτούμε για αυτές τουλάχιστον τους υποτυπώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει έστω και προσωρινά μία Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

     Στο παραπάνω έγγραφο σας με περισσή άνεση γράφεται ότι θα έπρεπε να είχαμε εγκαταλείψει το κτίριο από τις 31-05-2012, όταν μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχετε προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες. Συγκεκριμένα:

 

  1. 1.Δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, θέμα που ήταν αιτία η Ένωση μας να δεχτεί αρκετές αναφορές συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, στις οποίες αποτύπωναν την ανησυχία τους.
  2. 2.Δεν έχουν αντικατασταθεί τα έπιπλα της κουζίνας που υπέστησαν ζημιές από εισροή υδάτων μετά από πρόβλημα των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  3. 3.Δεν έχουν αντικατασταθεί όλα τα ξύλινα πατώματα που υπέστησαν ζημιές από εισροή υδάτων μετά από κάποιες ισχυρές βροχές.
  4. 4.Δεν υπάρχει μέριμνα για αποθηκευτικό χώρο εκτός των οικίσκων για την τοποθέτηση του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών, αφού εντός δεν μπορούν να τοποθετηθούν λόγω έλλειψης χώρου (μόλις 108 τμ και οι τρεις οικίσκοι μαζί).
  5. 5.Δεν έχει προβλεφθεί, ενώ το είχαμε τονίσει εξ’ αρχής, ο τρόπος που θα μπουν τα υπάρχοντα έπιπλα (καναπέδες, τραπέζια, κουζίνα, ψυγείο….) της υπηρεσίας στους προκατασκευασμένου οικίσκους, αφού από τις πόρτες δεν χωράνε λόγω των μικρών διαστάσεων τους.
  6. 6.Δεν έχει κατασκευαστεί και τοποθετηθεί στον χώρο του υποτυπώδους τηλεφωνείου πάγκος ώστε να τοποθετηθούν τηλεφωνικές συσκευές, τηλεφωνικές μαγνητικές συσκευές, συσκευή φαξ, ηλεκτρονικός υπολογιστής με τις κάμερες παρακολούθησης της πίστας του ΚΑΡΔ
  7. 7.Δεν έχουν μετακινηθεί και τοποθετηθεί ακόμη τα δύο στέγαστρα από την παλιά Π.Υ ώστε οι πυροσβέστες να μπορούν να παραμένουν και εκτός τους καλοκαιρινούς μήνες αφού είναι αδύνατη η παραμονή όλο το 24ωρο μέσα σε έναν μεταλλικό οικίσκο.

 

         Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε την άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας, αφού η κατάσταση του υπάρχον κτηρίου είναι τριτοκοσμική. Αλλά όλο αυτό προϋποθέτει και κάποιες εργασίες που θα διασφαλίζουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και κάποιοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των πυροσβεστών που θα εργαστούν εκεί.

 

     Με αφορμή όλων των παραπάνω θα θέλαμε για τρίτη φορά να σας ζητήσουμε επίσημα τα αποτελέσματα Εργαστηριακού Ελέγχου Αντοχής Σκυροδέματος των  Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αεροδρομίου Διαγόρας Ρόδου που εκτελέστηκαν από την εταιρία RESTAT Α.Ε. και να μας ενημερώσετε για το προσωρινό χαρακτήρα της μεταστέγασης μετά και από το έγγραφό σας με αριθμ. πρωτ. Δ7/Ε/3768/542 της 11-02-2013  όπου και αναφέρετε την επέκταση απόφασης προσωρινής διακοπής εργασιών λόγω μη έγκρισης του 1ου Α.Π.Ε. του Έργου «Επισκευή-βελτίωση εγκαταστάσεων Πυροσβεστικού και Αστυνομικού σταθμού και κτιρίων Αερ/θμού στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας»

 

  

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                 Ο Πρόεδρος

 

Χατζηκυριάκος  Ιωάννης                                                                                        Κάσσας Παναγιώτης

 


κατεβαστε το αρχειο σε μορφή pdf

                                                                                                                                                  

Print Friendly, PDF & Email