Κοινή Ανακοίνωση ΕΥΠΣ Ρόδου-Δωδεκανήσου – Νοτίου Αιγαίου
15/04/2014
ΕΥΠΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Δελτίο τύπου συγκρότηση Δ.Σ.
24/05/2014

ΕΥΠΣ Νοτίου Αιγαίου : Δελτίο Τύπου

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 151 ΕΜ/1998 ΑΠΟΦ.ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΕΔΡΑ : Ερμούπολη – Σύρου   Ταχ. Δ/νση : Παναγούλη – Παπάγου  Τ.Κ.  84100 

E-mail : [email protected]    Τηλ. & Fax: 2281087320

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ 9ης  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

 

        Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε από μερίδα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου για την επιστολή που εστάλη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, με την οποία ζητάει εμμέσως πλην σαφώς τη συμμετοχή των Πυροσβεστών  σε αρμοδιότητες άλλων  φορέων και σε αντίθεση με τα καθήκοντα για τα οποία  έδωσαν όρκο  ότι θα υπηρετούν.

         Συγκεκριμένα ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα οι οδηγοί Πυροσβέστες να συνδράμουν στα  Νοσοκομεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου εδρεύουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση υποθέσεων τους…!!!

Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο γεγονός που θίγει την αξιοπρέπεια και το κύρος της Υπηρεσίας μας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στο προσωπικό που παρά τις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται και τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, συνεχίζουν με ανεξάντλητες δυνάμεις και με περίσσιο φιλότιμο να φέρνουν εις πέρας το δύσκολο λειτούργημά τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους  προς τον ελληνικό λαό  με  ενθουσιασμό και αυταπάρνηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Έλληνας Πυροσβέστης είναι πολύ υψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών για τις υπηρεσίες που προσφέρει αδιάκοπα καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου και για 365 ημέρες το χρόνο.

Μετά την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών, συνεχίζεται αδιάκοπα η ανελέητη υποβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους προς τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη και αντί να αναζητηθούν λύσεις προκειμένου να λειτουργούν όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες με επάρκεια προσωπικού και  μέσων, κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν αυτά τα ολίγα που έχουν απομείνει και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων!

  Είναι άξιο απορίας πώς ένας ηγετικός πολιτικός παράγοντας της Περιφέρειάς μας, προχωράει σε τέτοιου είδους ατόπημα, αφού πρώτα απ΄όλους, ο ίδιος γνωρίζει εκτός όλων των παραπάνω ότι υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα στον τομέα ευθύνης μας, οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων, με συνέπεια την υποστελέχωση των Υπηρεσιών και των Κλιμακίων μας.   

  Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη  από Πυροσβέστες αφοσιωμένους αποκλειστικά στο σκοπό και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος όπου υπηρετούν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια  και όχι από υπαλλήλους προς  πάσα χρήση, έρμαια  ανείπωτων και επιπόλαιων προτάσεων που εξυπηρετούν σκοπιμότητες εξωγενών  παραγόντων, που αντιστοιχούν σε πρόχειρες και παράλογες απαιτήσεις.  

                                                            

                   2-

 

 

                Λίγος σεβασμός λοιπόν κύριοι στους Πυροσβέστες, που αν μη τι άλλο, τους θυμάστε και τους αποκαλείτε  «ήρωες», μόνο όταν τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους στα συμβάντα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά και  σταματήστε να ασκείτε μικροπολιτική θεωρώντας τους «υπηρέτες» της εξουσίας σας.

          Προτείνουμε λοιπόν το αυτονόητο : Την άμεση στελέχωση των  Νοσοκομείων ολόκληρης της Χώρας, με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και την άμεση στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προς όφελος της υγείας και της ασφάλειας του ταλαιπωρημένου και εξαθλιωμένου έλληνα πολίτη.

          Ας σταματήσει επιτέλους σε αυτή τη Χώρα η προχειρότητα και η απερισκεψία….

 

      Για το Δ.Σ.

     -Ο-                                                                                     -Ο-

Γεν. Γραμματέας                                                               Πρόεδρος

              Τασιούλης Γεώργιος                                                      Ρούσσος Σταύρος

 

Print Friendly, PDF & Email