ΕΥΠΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Κ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΕΥΠΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 2012
12/03/2013
Θάνατοι συναδέλφων στις Π.Υ. της Χίου.
13/03/2013

ΕΥΠΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Κ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Αναγνωρισμένη με την υπ’αριθμ. 128/192/24/2000 Απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου

 

 ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ:    6937189159    ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6972230137

 

Αριθμ.Πρωτ:    173                            Χίος  10-03-2013

 

 

     ΠΡΟΣ:       ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

                         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

                  

ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1ον Κο ΥΠΟΥΡΓΟ Δ.Τ ΚΑΙ Π.Π.                 

2ον Κο ΑΡΧΗΓΟ Π.Σ

                                                                                     3ον Κο ΕΠΙΘΕΩΡΙΤΗ Π.Υ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

                   4ον ΠΕΡ/ΧΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ 

                                                                                     5ον ΔΙΟΙΚΗΤΗ Π.Υ. ΧΙΟΥ

                                                                                     6ον ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΙΟΥ              

                                                                                     7ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ-

                                                                                                   8ον ΜΕΛH ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Κ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

 

   Σύμφωνα με την υπ.αριθμ.168/07-03-2013 ενημερωτική επιστολή προς το Δ.Σ του Σωματείου μας, των συναδέλφων που υπηρετούν στο Π.Κ Καρδαμήλων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη και αποτελεσματική διεξαγωγή της υπηρεσίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού . Η οργανική δύναμη του κλιμακίου είναι 12 άτομα και αυτή τη στιγμή υπηρετούν εφτά (7) εκ τον οποίον: ένας (1) λαμβάνει ήδη υπόλοιπο άδειας και ρεπό προκειμένου εντός του έτους να συνταξιοδοτηθεί ,μια (1) βρίσκεται σε τουλάχιστον 2μηνη αναρρωτική αδεία ,τέσσερις (4) είναι ορισμένοι σε 24ωρες βάρδιες και ένας (1) είναι αξιωματικός και εκτελεί χρέη προϊσταμένου Κλιμακίου .Στην δύναμη αυτή των μονίμων προστίθενται και δώδεκα πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ) που υπηρετούν στο παραπάνω κλιμάκιο.

   Όπως είναι φανερό με την υφιστάμενη δύναμη η διεξαγωγή της υπηρεσίας ιδιαίτερα της Γ φυλακής (που δεν εκτελούν υπηρεσία οι Π.Π.Υ) κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη  επικίνδυνη και αναποτελεσματική αφού καλείται να λειτουργήσει ένα ολόκληρο Κλιμάκιο με ένα (1) μόνιμο υπάλληλο ανά βάρδια .

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι:

α)Επειδή το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια και συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να δίνεται καμία μόνιμη λύση (παρά τις προσπάθειες του σωματείου αλλά και της διοίκησης της υπηρεσίας) σε όλους τους μόνιμους υπαλλήλους του κλιμάκιου, εξαιτίας της συνεχόμενης υπερεργασία που κατέβαλλαν και καταβάλουν , προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις του προσωπικού , οφείλονται από 250 έως 350 ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) στον καθένα και προγραμματισμένες άδειες του 2012 ,13, . Επισημαίνεται επίσης  ότι αυτή τι στιγμή δεν χορηγείται καμία ημερησία ανάπαυση και δεν είναι εφικτό να χορηγηθούν ούτε οι προγραμματισμένες άδειες των υπαλλήλων.

β)Το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο όταν κατά την αντιπυρική περίοδο από το συγκεκριμένο Κλιμάκιο θα πρέπει να επανδρωθούν και κάποια περιπολικά οχήματα .Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι

ο τομέας ευθύνης του Κλιμακίου Καρδάμυλων περιλαμβάνει όλη τη  Βόρεια και Βορειοανατολική Χίο με πληθυσμό 20.000 κατοίκους και όλους τους οικισμούς που περιλαμβάνονται εκεί . Βρίσκεται πολύ μακριά από την κεντρική Υπηρεσία και το άλλο Κλιμάκιο , με ορεινό και δύσβατο ανάγλυφο και ακόμα ότι  μετά τη μεγάλη φωτιά του Αυγούστου , στην περιοχή αυτή έχουν απομείνει οι μοναδικές μεγάλες εκτάσεις δάσους του νησιού.

 

   Δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης προσωπικού πρώτον την συνέχιση της καταπόνησης και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων του προσωπικού του κλιμάκιου και δεύτερον την πλημμελή και ελλειπή φύλαξη του τελευταίου μεγάλου πνεύμονα του νησιού .Έτσι λοιπόν προτείνουμε :

 

1)Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης της τελευταίας σειράς των724 ατόμων και την άμεση τοποθέτηση του ανάλογου αριθμού μονίμων υπαλλήλων για τη μόνιμη κάλυψη των κενών του κλιμακίου .

2)Την δυνατότητα διερεύνησης ενδιαφέροντος σε όλες τις υπηρεσίες του σώματος υπαλλήλων που επιθυμούν απόσπαση ή μετάθεση στο εν ’λόγω Κλιμάκιο .

 

3)Την άμεση εξομοίωση των συναδέλφων Π.Π.Υ με τους μόνιμους και την ένταξη τους σε βάρδιες με το ίδιο εργασιακό καθεστώς των μονίμων .

 

   Παρακαλούμε να εξεταστούν άμεσα οι παραπάνω δυνατότητες τόσο για την ανακούφιση των συναδέλφων που υπηρετούν στο παραπάνω Κλιμάκιο όσο και για την καλύτερη και πληρέστερη περιφρούρηση της περιοχής εν όψη μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου .Είναι χρέος και υποχρέωση όλων μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκείμενου να μην υπάρξουν άλλες απώλειες,, σε ανθρώπινες ζωές συναδέλφων , πάνω από όλα και φυσικού πλούτου κατ’ επέκταση.

 

 

                                                        Για το Δ.Σ.

 

      Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο πρόεδρος

 

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                                     ΚΟΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email